Sist oppdatert: 21. august 2017

            Neo kryptovaluta
NEO neo

NEO – Kinas egen versjon av Ethereum

Suchet Singh Dhindsa

Rebranding og reposisjonering

Antshares var Kinas første åpne blockchain, og ble opprettet i 2014. Antshares ble nylig omdøpt til Neo for å appellere til et større marked, også utenfor Kina. Neo har tokens knyttet til tjenesten sin som også kalles for Neo, og disse tokens’ene kan brukes til å drifte operasjoner i smartkontrakter.

Ler mer om NEO her

Sammenlignes med Ethereum

Neo omtales av mange som den kinesiske versjonen av Ethereum, dette fordi at også Neo er smartkontraktbasert og muliggjør utvikling av dApps (desentraliserte applikasjoner) på blokkjeden.

Den første tjenesten som skal utvikles på Neos blokkjede heter Red Pulse Token (RPX), og er for tiden inne i en crowdfunding-fase, også kjent som en ICO (Initial Coin Offering) i kryptoverdenen.

Bull-trend og økt markedsvolum

NEO-tokens har opplevd en eventyrlig prisvekst de siste tre månedene. 30. mai 2017 år kostet en Neo-token under $1, mens den i skrivende stund vaker mellom $30 og $40. Til sammenlikning ligger Ethereum på $332 per token, og mange tror derfor at oppsidepotensialet til NEO fremdeles er enormt.

Neo er per dags dato den niende største kryptovalutaen i verden med et markedsvolum som ligger i overkant av 1,6 milliarder dollar.

dApps – nøkkelen til masseadopsjon av Neo

Neo inneholder en innebygd virtuell maskin, og lar utviklere skrive programmer og utvikle dApps på blokkjeden sin ved hjelp av en rekke kjente programmeringsspråk som Microsoft.Net, Java, Kotlin, Go & Python. Ethereum på den andre siden tillater kun tjenesteutvikling på sin blokkjede ved bruk av et langt mindre kjent programmeringsspråk som heter Solidity.

Neo sin brede programmeringsspråklige støtte legger til rette for hurtig adopsjon i det globale markedet, og åpner for en høyere grad av tjenesteutvikling på sin blokkjede enn det Ethereum i dag kan tilby.

Potensiale for hurtig vekst i et proteksjonistisk Kina

En annen suksessfaktor er at Neo allerede har mottatt det som kan tolkes som indirekte støtte fra kinesiske myndigheter. Neo-utviklere samarbeider blant annet direkte med kinesiske sertifikatmyndigheter for å integrere eiendomsverdidatabaser inn i smarte kontrakter, ifølge en rapport fra Bitcoinist.

Det er en kjent sak at kineserne er proteksjonister, og dyrker sine egne tjenester og produkter fremfor vestlige. Se bare på WeChat, Baidu Tieba, YouKu Tudou og Weibo, som kan anses som erstattere for henholdsvis Facebook, Google, YouTube og Twitter. Det er derfor nærliggende å tro at kinesere vil prioritere Neo fremfor Ethereum, og at flere asiatiske land i så fall vil følge i Kinas fotspor.

Kilde: Coinmarketcap

Flere børslistinger kan ventes snarlig

Av de store kryptobørsene, så er det kun Bittrex, Yunbi og Binance som tilbyr trading av Neo-tokens. Mange kryptoentusiaster forventer at tunge kryptobørser som Gemini, Kraken, Huobi og OKcoin skal følge på, og liste Neo i løpet av de neste månedene.

Neo Markets

Kan Neo for alvor konkurrere mot Ethereum?

Neo er en utrolig spennende teknologi med et stort potensiale, og det samme gjelder for Neo-tokens som investeringsinstrument. Det blir gøy å følge med på teknologiutviklingen og adopsjonen de kommende månedene for å se om Neo for alvor kan bli en hovedkonkurrent til ’storebror’ Ethereum.

Følg NEO på: 
Github
Reddit
Slack
Twitter