×
Sist oppdatert: 13. november 2019

Markedsrapport 13. november 2019

Hva skjedde i kryptomarkedet denne uken
Shayan Darvishi

Binance tilbyr ny innskuddsordning

Noe er rusk rivende galt i fiat-finansmarkedene for tiden. DNB, norges største bank sin såkalte “superspar” konto tilbyr ikke så altfor imponerende 1,35% rente på innskudd. Samtidig melder de siste tallene fra Statistisk Sentralbyrå om en inflasjon på 2,1%. Med andre ord reduserer du nå verdien av dine oppsparte midler ved å sette dem i banken.

Denne situasjonen har ført til at mange nå leter etter alternative måter å oppbevare og investere verdiene sine på uten å måtte ta på seg så altfor mye risiko. Et alternativ som nettopp har blitt tilgjengelig er den nye innskuddsordningen fra Binance. Dette er et særlig attraktivt alternativ for folk som holder på kryptovaluta i lengre tid for å nyte godt av oppgangen i markedet.

Samtidig er rentene så høye på denne typen innskudd at andre kategorier av investorer også sikkert kommer til å henge seg på. Rentesatsene dersom man låser inn verdiene sine i 14 dager ligger rundt 6-10% per år. Dersom man ønsker å ha friheten til å ta ut innskuddene når som helst ligger rentesatsene mellom 0,3-3%. Rentesatser varierer basert på hvilken kryptovaluta man setter inn ettersom etterspørselen er høyere for somme valutaer.

Bakgrunnen for at Binance har startet denne tjenesten er fordi de trenger å tilrettelegge for likviditet for kundene sine som driver med marginhandel og derfor låner penger fra Binance for dette. Her er det selvfølgelig noe risiko involvert, men denne risikoen tar Binance på seg. For de som er komfortable med å betro Binance med verdiene sine er kan dette være en enkel og grei måte å få avkastning av krypto-verdiene sine uten å ta på seg noe særlig risiko.

Nye utfordringer for Tether og Bitfinex

Tether er ute i nyhetene igjen, og som vanlig er det lite positivt for kryptovalutaen. Denne gangen er det Crypto Capital sin direktør, Ivan Manuel Molina Lee, som ble arrestert i Hellas og siktet for å være involvert i en internasjonal kriminell organisasjon som driver med narkohandel og hvitvasking av penger. Lee ble arrestert av polske politimyndigheter, og ble sendt til polen der han skal stå for retten.

I følge den polske statsadvokaten var Lee involvert i overføring av rundt 350 millioner dollar, som sannsynligvis stammet fra kriminelle aktiviteter, mellom Latin-amerika og Polen mellom 2016 og 2018.

Arresten av Lee kommer kun dager etter at Bitfinex sendte en stevning for rundt 880 millioner dollar som Crypto Capital skylder dem. Tidspunktet kunne nok passet bedre for Bitfinex som er midt oppe i sin egen rettssak med statsadvokaten i New York.

Stellar tilintetgjorde nylig mer enn halvparten av sine Lumens

Stellar (XLM) overrasket markedet med å tilintetgjøre 55 milliarder XLM tokens. Dette utgjør mer enn halvparten av kryptovalutaen som tidligere var begrenset til 105 milliarder. Nå gjenstår kun 50 milliarder XLM tokens. 20 milliarder er for øyeblikket i sirkulasjon.

Initiativet kom som en overraskelse på kryptomarkedet, men ble varmt mottatt. XLM hadde allerede økt 14% minutter etter kunngjøringen.

Blake Harrison Kantor får fengsel for ATM Coin Svindel

CFTC beordrer grunnleggerne av ATM Coin til å refundere 4,25 millioner dollar mottatt gjennom svindel til prosjektets investorer. I tillegg får Kantor 86 måneders fengselsstraff for svindel.

Det ATM Coin drev med kalles binære opsjoner. I seg selv er binære opsjoner et omstridt konsept innen finansverdenen. Finanstilsynet advarer mot denne typen instrumenter, særlig dersom foretaket som tilbyr disse ikke har de nødvendige tillatelsene. ATM Coin hadde heller ikke de nødvendige tillatelsene til å drive med handel av denne typen instrumenter.

Binære opsjoner er ekstremt risikable, men dersom man har å gjøre med seriøse aktører kan disse produktene også være veldig profitable for de få som har veldig god forståelse av hva de driver med, men faktum er likevel at de aller fleste som driver med denne typen produkter taper penger. I all enkelhet gir binære opsjoner investoren retten til å kjøpe eller selge et verdipapir til en fastsatt pris på eller før en avtalt dato.

Bitmain CEO Sparket

Mye tyder på at Micree Zhan Ketuan, CEO hos utstyrsprodusenten Bitmain, kan ha blitt sparket. Bitmain er en utrolig viktig aktør i kryptomarkedet med en utrolige 75% markedsandel innen utstyr for utvinning av proof of work kryptovaluta, så situasjoner som påvirker Bitmain i vesentlig grad vil derfor ofte gi ringvirkninger i kryptomarkedet. I denne omgang resulterte nyheten faktisk i en 10% oppsving i prisenBitcoin Cash.

Dramaet ser ut til å ha startet mens Ketuan var ute på reise, da partneren, Jihan Wu, greide å etablere seg selv i rollen som CEO. Wu instruerte også alle de ansatte om at de all videre kontakt med Ketuan er forbudt, og at han ikke lengfer har noen formell rolle i milliardselskapet.

Hendelsen kom som en overraskelse for de fleste, ikke minst siden Ketuan er den største eieren av selskapet med sin 36,5% eierandel. I følge uttalelser fra Ketuan er dette dramaet bare såvidt startet, så her er det bare å følge med fremover. Mer action kommer nok til å følge i denne sagaen.

Stopp innom Coinweb og les vår ukentlige markedsrapport

Vi publiserer en ukentlig markedsrapport slik at du kan holde deg oppdatert på hva som skjer i kryptomarkedet.