×
Sist oppdatert: 27. juni 2018

Markedsrapport 27. juni 2018

Hva rører seg i markedet?
Redaksjonen

Markedet i rødt igjen

Markedet faller tilbake etter to dager i grønt terreng. Bitcoin faller over 2% og nærmer seg $6000 igjen. I skrivende stund ligger kursen på $6090.

Den totale markedsverdien har falt omlag $10 milliarder det siste døgnet og ligger på $244 milliarder.

Bitcoin-dominansen øker igjen

Bitcoins markedsandel er på full fart oppover igjen, noe som vi tidligere har sett når markedet synker. I dag er dominansen på nærmere 43 %, i motsetning til i overgangen mellom april og mai da markedet var på tur oppover og dominansen var på tur mot 30%.

Bitcoin er mindre volatil enn de mange små valutaene og flere foretrekker å eie Bitcoin i nedgangstider. Veien er kort tilbake til de andre valutaene straks markedet viser tegn til å snu.

Facebook letter på reklameforbud

Facebook har oppdatert reglene sine og tillater nå markedsføring av kryptovaluta, men opprettholder forbudet mot reklamering av ICO-er.

I følge en uttalelse fra selskapet heter det at: “we’ll allow ads that promote cryptocurrency and related content from pre-approved advertisers. But we’ll continue to prohibit ads that promote binary options and initial coin offerings”.

Med andre ord så vil ikke alle som vil reklamere få lov til å reklamere, og Facebook vil opprettholde kontrollen på hva salgs innhold som kommer ut.

Kilde: Cointelegraph

People’s Bank of China søker om wallet-patent

People’s Bank of China har levert inn en søknad om en patent på en digital lommebok.

Patenten beskriver hvordan den foreslåtte digitale lommeboken kan brukes til å spore/følge transaksjonsdata i samordning med utstederen av en digital valuta.

Lommeboken vil ha multisignatur-sikkerhet og vil la brukerne administrere digitale eiendeler, som blant annet eksisterende kryptovalutaer, ved hjelp av private keys.

Patenten er en del av Kinas sentralsbanks langsiktige visjon om blockchain-integrasjon. Kina opprettholder sine strenge holdning ovenfor Bitcoin, men har samtidig gjennomført omfattende undersøkelser av fordelene ved å utnytte den underliggende teknologien for det sitt eksisterende finansielle system.

Kilde: Cointelegraph

Bitcoin-ekspert: Hegdefond selger Bitcoin

Bitcoin-eksperten Spencer Bogart har snakket med CNBC og tror Bitcoin-fallet kommer som følger av at klienter i ulike hegdefond ønsker å ta ut midlene sine fra fondene.

Han sier at hvis vi går tilbake til sommeren 2017 så var det så mange som 300 nye krypto-hegdefond som ble opprettet. Disse begynte å handle Bitcoin og klientene som satt inn penger hadde lock-up på midlene sine i inntil 1 år.

Videre sier han derfor at han tror nedgangen er midlertidig og holder fast på at Bitcoin vil stige til over $10 000 i løpet av året.

Kilde: Cointelegraph

Stopp innom Coinweb og les vår ukentlige markedsrapport

Vi publiserer en ukentlig markedsrapport slik at du kan holde deg oppdatert på hva som skjer i kryptomarkedet.