×
Sist oppdatert: 26. juni 2018

Markedsrapport 26. juni 2018

Hva rører seg i markedet?
Redaksjonen

Markedet holder seg i grønt terreng

Etter en lengere periode med bare røde tall holder markedet seg i grønt og stiger sammenhengende i to dager. Bitcoin er opp 1,25% det siste døgnet og koster i skrivende stund $6240.

Den totale markedsverdien ligger så rundt $256 milliarder, opp $5 milliarder fra i går.

Det tekniske bildet

De tekniske analytikerne hos Cointelegraph sier nå at de ser en trend-endring i RSI for Bitcoin. RSI måler styrken på inneværende trend og i juni har RSI skiftet til en stigende trend, sammenlignet med hele mai hvor trenden var negativ.

De bruker fortsatt 20 dagers glidende gjennomsnitt for å se på det kortsiktige bildet og denne indikatoren må fortsatt brytes for å kunne se et lettelses-rally opp mot $7700 i første omgang. På nedsiden er $5900 et nøkkelnivå og er det foreløpige gulvet.

Kilde: Cointelegraph

Nye Tethers blir trykket

Sablecoinen Tether brukes som en trygg havn når det stormer i markedet. Tether er støttet med et 1-til-1 forhold mot USD og nye coins trykkes når investorer setter inn penger og etterspørselen øker. Charlie Lie, grunnleggeren av Litecoin, melder på Twitter at $250 millioner nye coins er utstedt, noe som i teorien betyr at samme beløp er klar for å entre markedet. Han sier at dette nødvendigvis ikke betyr at pengene vil strømme inn i andre valutaer med en gang, men de står klare på en børs til å entre markedet.

I det store bilder er ikke $250 millioner nok til å flytte på et marked verdt $250 milliarder, men det viser at nye penger fortsatt entrer markedet.

Kilde: Cointelegraph

Kryptofond på $300 millioner etablert

Det anerkjente VC-fondet Andreessen Horowitz, som er basert i Silicon Valley, har ansatt Katie Haun til å lede sitt nyetablerte kryptofond. Fondet er på $300 millioner og skal investere i blockchain-prosjekter og ICO-er.

Haun sitter i styret til Coinbase, og har tidligere jobbet i justisdepartementet i USA, hvor hun jobbet med digitale eiendeler og krypto-startups.

Andreessen Horowitz har fra tidligere plassert $100 millioner i et annet krypto-fond.

Kilde: Cointelegraph

BIS-rådgiver mener kryptovaluta er verdipapirer

Hyun Song Shin, som er rådgiver og leder for forskning i BIS (The Bank for International Settlements), sier at kryptovaluta bør behandles som aksjer og obligasjoner. Under generalforsamlingen for BIS uttaler han at dersom folk holder på tokens for å oppnå finansielle gevinster, så bør tokens anses som verdipapir og reguleres under samme regelverk.

Dette låter likt med det sjefen i SEC, Jay Clayton, sa i et intervju tidligere denne måneden. Han eksemplifiserte det på følgene måte: “Where I give you my money and you go off and make a venture […] and in return for me giving you my money, you say, ‘You know what, I’m going to give you a return.’ That is a security, and we regulate that. We regulate the offering of that security, and we regulate the trading of that security.”

I samme intervju sa han at de ikke anser Bitcoin og Ethereum som securities, men at de fleste ICO-er er det.

Kilde: Cointelegraph

Stopp innom Coinweb og les vår ukentlige markedsrapport

Vi publiserer en ukentlig markedsrapport slik at du kan holde deg oppdatert på hva som skjer i kryptomarkedet.