Sist oppdatert: 23. mars 2018

            Bitcoin_japan
Marked

Markedsrapport 23. mars

Hva rører seg i markedet?
Eivind Dahl Ringard

Bitcoin faller tilbake

Bitcoin-prisen har falt 3% det siste døgnet og koster i skrivende stund rundt $8500.

Det er ikke mulig å konkludere nøyaktig med hva som står bak fallet. Det kan være en naturlig korreksjon etter prisen har steg fra $7400 til over $9000 i løpet av et par dager denne uken. Fallet kan også forklares av at verdens største børs, Binance, er i søkelyset til japanske myndigheter. Det regulatoriske organet FSA (Financial Service Agency) skal angivelig ha sendt en advarsel på bakgrunn av at Binance ikke alle lisensene på plass.

Sjefen for Binance, Zhao Changpeng, bekrefter på twitter å ha mottatt advarselen og sier at det er ingen grunn til bekymring.

Den totale markedsverdien for kryptovalutaene følger Bitcoin og er ned rundt 5 % det siste døgnet og er nå på $326 milliarder.

Huawei + blockchain?

Den kinesiske mobilprodusenten har planer om å utvikle en smarttelefon som støtter desentraliserte applikasjoner, såkalte DApps.

I følge kilder Bloomberg har vært i kontakt med har selskapet søkt om en lisens for operativsystemet SIRIN OS, som er utviklet at det sveitsiske blockchian-selskapet Sirin Lab.

Samarbeidet er ikke offentliggjort at partene selv, men de bekrefter at de har vært i møter og at de vil annonsere partnerskapet når det er offisielt.

Sirin Labs har jobbet med en blockchain-kompatibel telefon fra før, i tillegg til krypto-lommebøker og en krypto-børs.

Hvis partene inngår en avtale blir Huawei den første store mobilprodusenten som tar et steg mot å ta blockchain-teknologien mot massene.

Google tar et nytt steg mot blockchain

I gårsdagens rapport snakket vi om at Google ser på bruke av blockchain-teknologi for skybaserte tjenester.

Google ser nå på muligheten for å revidere informasjon og data ved hjelp av blockchain-teknologi. Selskapet har allerede søkt om patent på en løsningen.

Selskapet ønsker å lage en tjeneste for loggføring av data. Løsningen skal lagre signaturer, kontrollere at informasjon som er laget i systemet ikke blir endret og gi en klar bane tilbake til informasjon som blir endret og når den ble endret.

Binance til Malta

Binance har planer om å åpne et kontor på Malta. Selskapet sier at de er nære ved å annonsere et samarbeid med en bank, slik at selskapet kan åpne en børs som tillater veksling mellom kryptovaluta og fiat-penger.

Sjefen for Binance, Zhao Changpeng, ble nylig invitert til Malta for å hjelpe myndighetene med å se over et lovforslag som skal være fordelaktig for selskaper i blockchain-bransjen.

Tidligere i uken nevnte vi at skatteparadiset Barmuda ser på mulighetene for å bli verdens første stat med et ordentlig regelverk for ICOer. Nå følger trolig skatteparadiset Malta etter, som ønsker å promotere landet som en leder innenfor digital eiendeler.

Stopp innom Coinweb og les vår daglige markedskommentar

Vi publiserer en daglig markedskommentar slik at du kan holde deg oppdatert på hva som skjer i kryptomarkedet.

Følg oss på Facebook og Twitter.

Coinweb-teamet