Sist oppdatert: 22. mars 2018

            techgigants_marked
Marked

Markedsrapport 22. mars

Hva rører seg i markedet?
Eivind Dahl Ringard

Bitcoin trader sidelengs – holder seg over $9000

Etter tre dager i grønt terreng trader Bitcoin sidelengs og koster i skrivende stund akkurat $9000. Det er tilnærmet uendret siden i går.

De siste dagene har hele markedet løftet seg i etterkant av en rekke bullish uttalelser fra G20, USA og diverse regulatoriske organer.

Markedsverdien for hele kryptomarkedet er $346 milliarder og er så og si uendret fra i går.

Twitter-sjefen tror på Bitcoin

«Verden kommer til slutt å ha en valuta bare en valuta, og internett kommer til å ha bare en valuta. Personlig tror jeg dette blir Bitcoin»

Denne uttalelsen kom Jack Dorsey med i går til The Times. Dorsey er CEO i både Twitter og betalingstjenesten Square, som fra og med 2017 godtar Bitcoin som betaling.

Per dags dato ser Dorsey store svakheter ved Bitcoin som betalingsmiddel, blant annet at transaksjonene er dyre og går sakte. Men han har troen på at dette vil løse seg på sikt, og så sent som forrige uke ble det kjent at Dorsey og Charlie Lie, skaperen av Litecoin, har investert i SEED-runden til Lightning Labs som skal løse nettopp disse problemene. Lightning-nettverket skal gjøre Bitcoin-transaksjoner gratis og øyeblikkelige.

Google tar i bruk blockchain-lignende teknologi

Google planlegger å ta i bruk blockchain-lignende teknologi for å holde seg i førersetet innen skybaserte tjenester. Google erkjenner konkurranse både fra kjente aktører og fra nyere blockchain-prosjekter.

Google har allerede kjøpt opp selskaper som utvikler løsninger som tar i bruk såkalte distributed ledgers, som er den underliggende teknologien blockchain bygger på.

Når teknologien er klar skal Google bruke den selv, og lisensiere løsningen til andre selskaper som kan bruke den egne servere.

Dette er en spennende utvikling som det er verdt å følge med på. De store tech-gigantene entrer markedet. Vil de utvikle egen teknologi eller ta i bruk teknologien nye blockchain-selskaper utvikler? Det er nok av selskaper som har gjennomført ICOer og ønsker å tilby skybaserte tjenester. Kan de konkurrere med Google hvis de bestemmer seg for å gå all-in?

IMB lanserer en plattform for blockchain-prosjekter

IMB lanserer nå en blockchain-produkt som skal være en billigere løsning for selskaper som ønsker å utvikler applikasjoner basert på blockchain-teknologi.

Den amerikanske tech-giganten lanserer også en tjeneste som skal hjelpe selskaper å kommersialisere applikasjonene de har utviklet.

IMBs plattform har allerede over 250 aktive blockchain-nettverk, og tiltrekker seg stadig flere på bakgrunn av selskapets ekspertise innen å bygge og skalere tjenester.

Dette er et eksempel på nok et stort selskap som etablerer seg i markedet.

Et annet selskap som også utvikler sin egen blockchain er Ernst & Young. Plattformen brukes i dag til forsikringstjenester innen shipping og brukes av Mircosoft, Maersk og flere andre selskaper.

Snapchat forbyr ICO-reklamering

Neste gigant ut til å forby ICO-reklamering er Snap. Fra før har Facebook gjort det, Twitter gjør det innen noen uker og Google gjør det innen juni. Google-datteren Youtube følger også i morselskapets fotspor.

Bakgrunnen er å minimere sjansen svindel og beskytte investorer mot misvisende reklame.

Stopp innom Coinweb og les vår daglige markedskommentar

Vi publiserer en daglig markedskommentar slik at du kan holde deg oppdatert på hva som skjer i kryptomarkedet.

Følg oss på Facebook og Twitter.

Coinweb-teamet