×
Sist oppdatert: 22. juni 2018

Markedsrapport 22. juni 2018

Hva rører seg i markedet?
Redaksjonen

Markedet faller fredags morgen

Bitcoin er ned 1,5% det siste døgnet og faller fra $6770 til $6660. Den totale markedsverdien for alle kryptovalutaene faller med omlag $10 millarder, fra $290 til $280 milliarder.

På kort sikt har Bitcoin teknisk motstand rett over $7000 hvor 20 dagers glidende gjennomsnitt fungerer som et foreløpig tak. Et brudd gjennom dette nivået vil kunne føre til et løft opp mot $7700. Kurven for 20 dagers glidende gjennomsnitt holde er på å flate ut, noe som indikerer at salgspresset er i ferd med å avta.

Winklevoss-brødrene får krypto-patent

De amerikanske krypto-entreprenørene har funnet en patent for et system som skal tilby krypto-baserte børsnoterte trading-produkter (ETPs). Dette kommer fram etter at patentsøknaden ble publisert av the U.S Patent and Trademarks Office 19. juni.

Patenten inneholder systemer, metoder og programmer for å levere ETP-er som inneholder “digitale eiendeler” og “andre produkter og/eller tjenester som er knyttet til digitale eiendeler”. Med digitale eiendeler henvises det til Bitcoin, Ethereum, Ripple (XRP) og Litecoin.

ETP-er er en type securities hvor verdien reflekterer utviklingen i prisen på en underliggende eiendel. Dette kan for eksempel være aksjer, råvarer eller rentebærende papirer.

Dette er nok et steg mot å tilby større investorer og institusjoner alternativer som de er kjent med fra tradisjonell trading.

29. juni skifter Coinbase navnet på GDAX-plattformen sin til Coinbase PRO, som skal være en markedsplass skreddersydd for større investorer. Vi kommer tilbake til det mot slutten av neste uke når plattformen skal lanseres.

Kilde: Cointelegraph

Bithumb refunderer kundene

Det Sør-Koreanske børsen som ble hacket tidligere denne uken bekrefter nå at de vil refundere berørte brukere. I etterkant av hendelsen av volumet på børsen ført til at børsen har falt fra 6. plass til 10. plass på oversikten over de største børsene i verden. Dette kommer nok også på grunn av at børsen på en kort periode har valgt å stenge muligheten til innskudd og uttak inntil feilene er rettet opp.

Bithumb jobber nå tett med Korea Internet & Security Agency (KISA) for å undersøke hendelsen.

Kilde: Cointelegraph

“ICO-markedet trenger en light touch”

Den amerikanske kongressmannen Warren Davidson sier at ICO-markedet trenger en “light touch” fra de regulatoriske myndighetene for å bidra til mer trygghet og sikkerhet i sektoren. Hensiktsmessig regulering vil gi klarhet til investorer, samt at selskaper som ønsker å gjennomføre en ICO vil spare store ressurser på å navigere seg gjennom byråkratiet.

Han påpeker også at ICO-er med kriminelle intensjoner kan dra nytte av de løse rammene som foreligger og utnytte investorer.

Davidson understreker viktigheten av å få på plass en klar definisjon av kryptovalutaer, og henviser til den nylige kunngjøringen om at SEC har valgt å kalle Ethereum for en råvare framfor et verdipapir.

Kilde: Cointelegraph

Robinhood nærmer seg bank-lisens

I følge Bloomberg nærmer aksje- og kryptoappen seg bank-lisens og de har planer om å tilby sine drøyt 4 millioner kunder bank-tjenester.

Robinhood er en tradingapplikasjon, som i februar i år startet med å tilby gebyrfri handel av kryptovaluta.

Selskaper skal nå være i “konstruktive” samtaler med the U.S Office of the Comptroller of the Currency (OCC) for å kunne posisjonere seg som en leverandør av banktjenester.

Satsningen kommer en måned etter det ble kjent at selskapet har hentet $363 millioner dollar for å kunne ekspandere i USA. Robinhood hevder selv å være “the fastest-growing brokerage ever”, og har nå nådd en verdsettelse på $5,6 milliarder.

Kilde: Cointelegraph

Stopp innom Coinweb og les vår ukentlige markedsrapport

Vi publiserer en ukentlig markedsrapport slik at du kan holde deg oppdatert på hva som skjer i kryptomarkedet.