Sist oppdatert: 21. mars 2018

            bitcoin_marked
Marked

Markedsrapport 21. mars

Hva rører seg i markedet?
Eivind Dahl Ringard

Bitcoin over $9000 igjen

Prisen for en Bitcoin er opp 7% det siste døgnet og er igjen over $9000. Det er tredje dag med oppgang og Bitcoin drar med deg resten av krypto-markedet. En Bitcoin koster nå rundt $9100 og markedsverdien for alle kryptovalutaene er i skrivende stund $354 milliarder. Det er en også oppgang på 7 % fra i går.

G20: Regulering innen juli

I etterkant av G20-møtet som ble avsluttet i Buenos Aires tirsdag, uttaler Argentinas sentralbanksjef at landene er enige om at kryptovalutaer må undersøkes, men at det krever mer informasjon før man kan foreslå en regulering. Han uttaler: «I juli må vi ha konkrete, spesifikke anbefalinger på hvilke data vi trenger».

G20-landene foreslår å bruke standardene til FATF (Financial Action Task Force) for å bekjempe hvitvasking og terrorfinansiering ved bruk av kryptovaluta. G20-landene foreslår også at at det utvikles multilaterale standarder som hvert enkel land anbefales å følger.

Brasils sentralbank går derimot sin egen vei og sier at Brasil ikke kommer til å regulere kryptovalutaer og at de kommer til å følge retningslinjene som G20 legger fram.

Sentrale land i G20, som Japan, USA, Frankrike og Tyskland, er veldig proaktive og ønsker å få på plass en felles regulering som skal sørge for investorbeskyttelse og sørge for at kryptovaluta ikke kan brukes til kriminelle aktiviteter. Herunder nevnes også skatteunndragelse i tillegg til hvitvasking og terrorfinansiering som vi har nevnt tidligere.

I forkant av møtet i Buenos Aires uttalte sjefen for FSB(Financial Stability Board) at kryptovaluta ikke utgjør en trussel for global finansiell stabilitet. I etterkant av møtet stiller flere land og regulatoriske organ seg bak utsagnet.

Bermuda – et kryptoparadis?

Bermuda er som mange vet et veldig kjent skatteparadis som har fordelaktige selskapsregler som gjør at multinasjonale selskaper slipper unna store skattekostnader.

Nå ønsker den karibiske øyen å posisjonere seg som et en global leder innen fintech. Det er primært et ordentlig regelverk for ICOer som skal gjøre at Bermuda tiltrekker seg krypto-selskaper.

Selskaper som ønsker å etablere seg må presentere selskapet og den digitale valutaen som skal utstedes, samt redegjøre for hvilke rettigheter og vilkår som foreligger, slik at en investor kan ta en rasjonell investeringsbeslutning.

Bitfury åpner datasenter i Norge

Blockchain-selskapet Bitfury åpner et energi-effektiv datasenter i Norge. Prosjektet er velsignet av den norske regjeringen og de ønsker selskapet velkommen.

Datakraft forbundet med blockchain har fått mye kritikk på bakgrunn av et ekstremt strømforbruk. Bitfury derimot, skal kjøpe 100% fornybar energi fra Helgeland Kraft for å drive datasenteret.

Nærings- og handelsminister Torbjørn Røe Isaksen sier at dette er en unik økonomisk mulighet for Norge. Dataindustrien er i vekst og dette kan gi Norge mange nye arbeidsplasser.

Stopp innom Coinweb og les vår daglige markedskommentar

Vi publiserer en daglig markedskommentar slik at du kan holde deg oppdatert på hva som skjer i kryptomarkedet.

Følg oss på Facebook og Twitter.

Coinweb-teamet