Sist oppdatert: 20. mars 2018

            Market_chart
Marked

Markedsrapport 20. mars

Hva rører seg i markedet?
Eivind Dahl Ringard

Bitcoin fortsetter klatringen

Prisen per Bitcoin er opp rundt 2,5%  det siste døgnet og fortsetter å klatre etter mandagens opptur. I skrivende stund koster en Bitcoin $8540.

Den totale markedsverdien av alle kryptovalutaene har også hentet seg kraftig inn igjen de siste to dagene. Markedsverdien er nå omlag $330 milliarder, noe som er opp 20% siden forrige bunn på søndag.

Det er trolig signalene fra G20-møtet, samt rapporten fra USA som kom i går som gir et lite lettelses-rally. Foreløpig ligger det ikke an til at krypto-markedet vil bli kneblet av strenge reguleringer, men reguleringer vil komme.

Kongressen i USA lovpriser blockchain og kryptovaluta

I går publiserte kongressen i USA en rapport om tilstanden i den amerikanske økonomien. For første gang fikk kryptovaluta et eget kapittel og det var overraskende mange positive uttalelser om temaet.

Som nevnt i markedsrapporten i går er USA fortsatt veldig opptatt av regulering, men på sikt, når hensiktsmessig regulering er på plass, har USA stor tro på blockchain og kryptovaluta.

Konklusjonen i rapporten er at blockchain-teknologien har stort potensiale på bakgrunn av muligheten til å lagre og overføre data i store volumer på en trygg og effektiv måte. Teknologien er trygg mot hacking og derfor er det naturlig at det første bruksområdet ble egne valutaer. Teknologien har også andre hensiktsmessige bruksområder, som blant annet journaler i helsesektoren og infrastruktur i finanssektoren og energisektoren.

Kongressen kommer også med en rekke anbefalinger:

 • Beslutningstakere og offentligheten bør gjøre seg kjent med sektoren
 • Regulatoriske organ bør koordinere reguleringer for å få på plass et felles rammeverk for regler, definisjoner og jurisdiksjoner
 • Beslutningstakere, regulatorer og entreprenører bør jobbe tett for å sørge for at teknologien blir tatt i bruk og holder seg innenfor gjeldende regelverket.
 • Offentlige etater bør utforske hvordan teknologien kan være med på å effektivisere dagens rutiner og prosesser

Det er naturligvis også noen varsellamper som lyser hos kongressen når det gjelder risikoen som følger med ICOer og volatiliteten i valutaene. Rapporten understreker at nettopp volatiliteten vil kunne hemme adopsjon og brukervennlighet til å begynne med.

Hotellkjede i USA vurderer en ICO

Den anerkjente investoren og entreprenøren Kevin O’Leary røper at en meget kjent hotellkjede i New York planlegger å selge eierskap i selskapet sitt ved å tilby en egen kryptovaluta. Selskapet skal utstede digitale mynter for $400 millioner, hvor hver mynt representerer eierskap til en eiendel. En eiendel han mener alle har hørt om. Mynten skal gi eierskap på lik linje som en aksje gjør i dag.

Denne prosessen er godkjent av SEC og hvis dette fungerer vil det bli det første av sitt slag. Ved vanlige ICOer får man en mynt eller en token som ikke representerer eierskap til noe. Mynten i dette tilfeller gir et reelt eierskap til en ekte eiendel.

O’Leary oppfordrer entreprenører til å kontakte myndighetene i forkant av en ICO og si at de ønsker å spille på lag og bli regulert.

Trump nekter kjøp av Petro

Donald Trump nekter amerikanske statsborgere å kjøpe kryptovalutaen Petro, som er utstedt av regjeringen i Venezuela.

Petro ble lansert for å gjøre det enklere for landet å gjennomføre finansielle transaksjoner og omgå sanksjonene fra vestlige land.

Den nye sjefen i PBOC har et positivt syn på Bitcoin

Peoples Bank of China har akkurat fått en ny sjef, og i motsetning til den avtroppende sjefen, er Yi Gang åpen for en reformering og liberalisering av den finansielle markedet.

Yi har et positivt syn på Bitcoin og kryptovaluta, noe som kan åpne dørene for en ny regulatorisk tilnæring i Kina. Som kjent forbyr Kina ICOer og har slått hardt ned på trading av kryptovalutaer.

Stopp innom Coinweb og les vår daglige markedskommentar

Vi publiserer en daglig markedskommentar slik at du kan holde deg oppdatert på hva som skjer i kryptomarkedet.

Følg oss på Facebook og Twitter.

Coinweb-teamet