Sist oppdatert: 16. mai 2018

Markedsrapport 16. mai 2018

Hva rører seg i markedet?
Redaksjonen

Ny knekk i markedet

Markedet er i kraftig rødt igjen og Bitcoin er ned 6% det siste døgnet. I skrivende stund koster en Bitcoin $8270. Den totale markedsverdien på hele markedet følger etter og er ned i overkant av $30 milliarder det siste døgnet. Det utgjør en nedgang på over 7%.

Circle hentet $110 millioner

Circle har hentet $110 millioner i en Serie E-finansiering. Dette verdsetter selskapet til $3 milliarder. Emisjonen er støtet av flere kjente aktører, som blant annet Accel, Pantera, Blockchain Capital og Bitmain.

Circle annonserer også at de har ambisjoner om å lansere en «US Dollar Coin», som skal både være regulert og støttet av en ekte valuta. Circle ønsker å etablere seg som en sentral betalingsaktør i sektoren, og selskapet tror dermed at det er hensiktsmessig å ha en egen stablecoin for å fostre adopsjon.

CEO i Circle, Jeremy Allarie, sier at selskapet nå kan etablere seg som en konglomerat innen kryptorelaterte tjenester.

Kilde: Coindesk

Coinbase gjør ytterligere fremskritt om institusjonelle investorer

Coinbase annonserte i går at de lanserer en rekke nye produkter målrettet mot institusjonelle investorer. Produktene heter Coinbase Custody, Coinbase Markets, The Coinbase Institutional Coverage Group og Coinbase Prime, og har som formål om å fjerne barrierene som foreløpig holder flere større investorer på sidelinjen. Produktene tar blant sikte på å fjerne usikkerhetene rundt regelverk og sikkerhet rundt børsene.

VP og General Manager i Coinbase, Adam White, fortale CNCN i et intervju at de ønsker å frigjøre $10 milliarder i institusjonelle penger som sitter på sidelinjen. Videre sier White at de ser en rask økning i bevisstheten og adopsjonen i krypto-sektoren.

Kilde: Cointelegraph

Ripple med initiativ mot entrprenører

Ripple har lansert et nytt initiativ, kalt Xpring, som skal investere og gi tilskudd til entreprenører og grundere som tar i bruk Ripple’s XRP-token.

Tidligere direktør i Facebooks Developer Network, Ethan Beard, vil være VP i prosjektet. Han uttaler at XRP er synonymt med fart og skalerbarhet, og at XRP har real-world bruksområder og er et veldig bra verktøy for startups og entreprenører å bygge på.

Kilde: Cointelegraph

Staten Florida tillalter betaling i Bitcoin og Bitcoin Cash

Joel M Greenberg i Floridas skattekontor annonserte 14. mai at de vil godta kryptovaluta som betaling for flere tjenester. Årsaken er at de ønsker å unngå høye gebyrer og få en mer effektiv betaling.

I følge pressemeldingen vil de akseptere Bitcoin og Bitcoin Cash og man skal kunne betale blant annet for førerkort, ID-papirer, samt betale eiendomsskatt.

De vil bruke BitPay, som gjør at de kan motta oppgjøret neste virkedag direkte til bankkontoen sin, i Amerikanske dollar.

Greenberg sier at vi lever i et høyteknologisk samfunn hvor vi forventer leveranse på samme dag og effektive løsninger. Vi burde dermed kunne forvente det samme fra våre myndigheter.

Kilde: Cointelegraph

Stopp innom Coinweb og les vår daglige markedskommentar

Vi publiserer en daglig markedskommentar slik at du kan holde deg oppdatert på hva som skjer i kryptomarkedet.