Sist oppdatert: 13. juni 2018

Markedsrapport 13. juni 2018

Hva rører seg i markedet?
Redaksjonen

Markedet faller videre etter gårsdagens pustepause

Etter at markedet fikk en liten pustepause i går faller markedet videre i dag. Det foreligger ingen spesifikke nyheter som kan gi en direkte forklaring på fallet. I skrivende stund ligger Bitcoin rundt $6600, ned nesten 4 % det siste døgnet.

Den totale markedsverdien for alle kryptovalutaene har falt omlag $20 milliarder det siste døgnet og ligger nå rundt $283 milliarder.

Hvis man skal spekulere i hva som kan ligge bak nedgangen den siste tiden, bortsett fra hackingen i helgen, så kan det være at investorer tar penger ut av markedet i påvente av retningslinjene for reguleringer som er ventet fra G20-landene i overgangen juli/juli. Vi har omtalt dette tidligere og den generelle tonen blant medlemslandene er at ingen anser kryptovaluta som en trussel mot finansiell stabilitet, men det er ønskelig med et rammeverk som først og fremst beskytter investorer. Men økkende tilfeller med svindler og hacker-angrep er det på sin plass at myndighetene stiller strenger krav til aktørene i markedet.

I tillegg må nok skikkelig infrastruktur for institusjonelle investorer plass for å pushe markedet videre opp. Den pengemengden som var tilgjengelig fra risikovillige privatinvestorer entret markedet på slutten av fjoråret og løftet markedet til eventyrlige høyder. Med dagens bear-marked kommer det ikke ny penger inn og vi må nok som nevnt vente på større investorer med frisk kapital før vi ser nye høyder. For de som har lest markedsrapporten de siste månedene jobber flere Wall Street-banker og større europeiske aktører med å tilby handel i kryptovaluta for sine større kunder. Dette tar tid og både regelverk og infrastruktur må være på plass før de tør å plassere pengene i markedet.

Vi har også sett hvordan blant annet Coinbase virkelig girer opp for å åpne dørene for større investorer og institusjoner.

Pengene kommer. Det tar bare lit tid.

VeChain + DB Schenker = Sant

Den Singapore-baserte blockchain-startupen VeChain og det globale logistikkselskapet DB Schenker har sammen utviklet et evalueringssystem. Dette melder VeChain Foundation.

Den desentraliserte applikasjonen skal bruke VeChainThor-blockchainen til å evaluere DB Schenkers eksterne samarbeidspartnere i China.

VeChain Foundation hevder at dette blir den første DAppen som implementerer blockchain-teknologi for leverandørledelse. På sikt tror selskapet av systemet og applikasjonen kan utvikles til en plattform som flere logistikk-leverandører kan ta i bruk.

Kilde: Cointelegraph

Sør-Koreanske banker lanserer ID-verifisering på blockchain

En gruppe Sør-Koreanske banker planlegger nå å bytte ut det 20 år gamle verifiseringsprogrammet som bankene har brukt for å la kundene identifisere seg både i nettbank og på mobiltelefon.

De går nå over på en blockchain-løsning som kalles «BankSign» i løpet av juli.

Det som er verdt å merke seg her er at løsningen ikke bygger på en plattform som har en egen kryptovaluta. BankSign bygges på Nexledger, som er Samsungs datterselskap Samsung SDS sitt verktøy for enterpriser.

Kilde: Cointelegraph

Huobi går sammen med Sør-Koreansk universitet

Korea University går sammen med Huobi Korea for å utvikle innovative løsninger og nye teknologier til industrien. Huobi Korea er et datterselskap av Huobi, som er verdens største børs basert på volum.

CEO i Huobi Korea sier at partnerskapet tar sikte på å ekspandere grunnlaget for forskning og utvikling av blockchain-teknologi i landet. I tillegg ønsker Huobi å bruke dette som et signalprosjekt for å etablere seg som er teknologiselskap.

Kilde: Cointelegraph

Sveits girer opp blockchain-satsingen

En nyetablert organisasjon i Sveits, kalt Capital Markeds and Technology Association (CMTA), skal fasilitere bruken av blockchain-teknologi i finans-sektoren i landet.

CMTA er etablert av Swissquote, som er en av landets ledende nettbanker, i samarbeid med landets største advokatfirma, Lenz & Staehelin.

I følge en pressemelding skal CMTA fokusere på å etablere en åpne standarder for verktøy som kan brukes av en rekke ulike selskaper for å hente kapital ved hjelp av nye teknologier og digitalisering.

Styrelederen i CMTA sier at blockchain-teknologien har potensiale til å redusere kompleksiteten i kapitalmarkedet og senke inngangsbarrieren for startups. Videre sier han at regulatorisk usikkerhet senker og potensielt ødelegger den lovende utviklingen i sektoren.

Ved å utvikle en toolbox håper CMTA å få fart på industrien og bidra til verdiskapning i landet.

Kilde: Cointelegraph

 

Stopp innom Coinweb og les vår daglige markedskommentar

Vi publiserer en daglig markedskommentar slik at du kan holde deg oppdatert på hva som skjer i kryptomarkedet.