Sist oppdatert: 15. mars 2018
Marked

Markedskommentar 15. mars

Eivind Dahl Ringard

Bitcoin-prisen synker

Prisen for en Bitcoin er ned mellom 8-10% de siste 24 timene og koster i skrivende stund rundt $8200. I morgentimene var prisen nede rundt $7800 og har dermed hentet seg noe inn igjen. Som nevnt i tirsdagens kommentar er det ikke usannsynlig at prisen skal ytterligere ned, basert på teknisk analyse.

Det er flere årsaker som kan ha bidratt til fallet det siste døgnet. Nyheten om at Google forbyr reklame for kryptovaluta og innhold relatert til kryptovaluta er sannsynligvis en av grunnene. Herunder er det primært ICOer som ikke lengre skal kunne reklameres for. I tillegg vil Google forby reklame for lommebøker og børser. Bakgrunnen er at de ønsker å beskytte investorer mot fremvoksende farer for svindel.

Det var også en høring i den amerikanske kongressen i går vedrørende ICOer og kryptovaluta. Her var meningene som forventet svært splittet og hvis en konklusjon skal trekkes så er viktigheten av å beskytte investorer noe alle er enige om. Usikkerheten rundt framtidig regulering bidrar også til å presse prisen ned.

Britisk krypto-børs lanserer Bitcoin-futures

Coinfloor føyer seg inn i rekken med de kjente amerikanske selskapene CME Group og CBOE om å tilby Bitcoin-futures. I motsetning til amerikanerne skal Coinfloor levere en fysisk Bitcoin ved utgangen av kontrakten. CME og CBOE har gjort opp i kontanter ved utgangen av termin-kontrakten.

CBOE utvider tilbudet

CBOE, som var den første aktøren i verden til å tilby Bitcoin-futures, planlegger å utvide tilbudet til handel i flere kryptovalutaer. Foreløpig er det ikke avgjort hvilke valutaer det blir.

Dette er et tegn på at kryptovaluta er her for å bli. Dette vil gjøre det enklere for profesjonelle aktører på Wallstreet å få eksponering mot krypto-assets.

Kineserne forsetter å utforske blockchain

Et statlig ledet prosjekt kalt Global Blockchain Investment and Development Center (GBIDC) skal legge til rette for utvikling og adopsjon av blockchain-prosjekter i Kina. CBIDC skal investere i prosjekter både innenfor og utenfor Kinas landegrenser.

Stopp innom Coinweb og les vår daglige markedskommentar

Vi publiserer en daglig markedskommentar slik at du kan holde deg oppdatert på hva som skjer i kryptomarkedet.

Følg oss på Facebook og Twitter.

Coinweb-teamet