Sist oppdatert: 16. mars 2018
Marked

Markedskommentar 16. mars

Hva rører seg i markedet?
Eivind Dahl Ringard

Bitcoin får et pusterom

Bitcoin-prisen har holdt seg stabilt over $8000 de 24 timene og en Bitcoin koster for øyeblikket $8200. Den totale markedsverdien for alle kryptovalutaene holder seg også stabil og ligger rundt $325 milliarder.

Bitcoin Lightning Network er live

En beta-versjon av Bitcoin Lightning Network er nå live. Dette er en protokoll som bygges på toppen av Bitcoin-blokkjeden og prøver å løse problemene Bitcoin har med å skalere. Utfordringen med Bitcoin i dag er at nettverket bare kan prosessere mellom 3-7 transaksjoner per sekund, mens det nye nettverket skal kunne håndtere et tilnærmet uendelig antall.

Thailand kommer meg et forslag til regulering

Thailand har hittil hatt en forsikring tilnærming til regulering av kryptovaluta, og det kan se ut som om de fortsetter med det. Det nye forslaget forslår 15% skatt på gevinster fra digitale eiendeler, som er definert som kryptovaluta, digitale tokens and andre eiendeler i form av elektronisk data.

I tillegg må alle aktører som driver med kryptovaluta og digitale tokens registrere seg hos relevante myndigheter.

Frankrike svarte-lister 15 selskaper

Franske myndigheter svarte-lister nå 15 selskaper til tilbyr finansielle tjenester relatert til kryptovaluta. Formålet er å beskytte investorer og kneble de selskapene som har brutt reglene i det nye regelverket Frankrike iverksatte ved årsskiftet.

Selskapene skal ha markedsført høy avkastning, uten å redegjøre for den ekstremt høye risikoen som høre med.

Canada og Singapore samarbeider om betalinger

Sentralbanken i Singapore utforsker blockchain-teknologi for å gjøre betalinger over landegrenser raskere og billigere.

Prosjektet skjer i samarbeid med den canadiske sentralbanken. Bankene skal utforske mulighetene for å sende penger ved hjelp av egne kryptovalutaer bankene har utstedt.

Circle utvider til Asia

Circle, betalingsselskapet som har Goldman Sachs i ryggen og som nylig kjøpte den amerikanske krypto-børsen Poloniex, utvider til Asia.

Selskapet planlegger å ansette opp mot 100 mennesker i Asia og tilby tjenester i Sør-Korea, Japan, Kina og Hong-Kong.

Selskapet sier at de ønsker å ekspandere internasjonalt. De vil jobbe tett med lokale myndigheter for å være complient med lokale regulering for å kunne tilby handel i flere markedet, med flere valutaer.

Stopp innom Coinweb og les vår daglige markedskommentar

Vi publiserer en daglig markedskommentar slik at du kan holde deg oppdatert på hva som skjer i kryptomarkedet.

Følg oss på Facebook og Twitter.

Coinweb-teamet