Sist oppdatert: 14. mars 2018
Marked

Markedskommentar 14. mars

Hva rører seg i markedet?
Eivind Dahl Ringard

Utviklingen i Bitcoin-prisen

Prisen på en Bitcoin har holdt seg stabil de siste 24 timene, men faller i skrivende stund under $9000. Det samme gjelder den totale markedsverdien for alle kryptovalutaene, som faller i takt med Bitcoin i morgentimene.

Markedet avventer en uttalelse fra G20-møtet?

19-20. mars avholdes et G20-møte i Buenos Aires og det er naturligvis knyttet stor spenning blant krypto-entusiaster rundt hvilke signaler som sendes vedrørende reguleringer av kryptovalutaer.

En statlig representant fra Japan gikk i går ut og sa at hovedfokuset bør være på å få på plass et felles rammeverk som tetter smutthullene som gjør hvitvasking av penger mulig. Samme person sier også at den samlede oppfatningen blant medlemmene er at for streng regulering ikke vil være bra.

En myk tone fra G20-møtet vil trolig kunne lette på stemningen og kanskje gi et løft i prisene. Men dette er utelukkende ren spekulasjon fra vår side.

Fra tidligere (februar) har Tyskland, som er sentral i både EU og blant G20-medlemmene, anerkjent Bitcoin som betalingsmiddel. Dette legger kanskje føringen for stemningen blant andre medlemmer under møtet.

«Blockchain er bra, men markedet må reguleres» – IMF

Sjefen for Det Internasjonale Pengefondet (IMF), Christine Lagarde, roser blockchain-teknologien og sier at det finnes verdifulle bruksområdet langt forbi finansbransjen. På samme tid sier hun at markedet må reguleres på lik linje som for tradisjonelle markeder. Hun mener at reguleringer må på plass både for å beskytte konsumentene, og for å opprettholde finansiell stabilitet ved å unngå hvitvasking.

Binance bygger en desentralisert børs

Binance, verdens største børs rangert på volum, annonserte i går at de bygger en egen blockchain som skal brukes til å lage en desentralisert børs. Forskjellen på en sentralisert og en desentralisert børs er at det ikke er en tredjepart som fasiliterer transaksjonen og holder pengene til kundene.

Den umiddelbare fordelen med at handelen ikke skjer på en sentralisert server er at man er mindre utsatt for hacking (Binance ble som kjent utsatt for et hacker-forsøk forrige uke). Ulempen er at brukervennligheten ikke er like bra og desentraliserte børser (som det allerede finnes flere av) mangler noen av verktøyene tradere verdsetter ved sentraliserte børser.

Staten Wyoming setter et eksempel

Den amerikanske staten Wyoming er det første statlige organet som definerer tokens(kryptovaluta) som en egen aktiva-klasse, og ønsker med det å sette et eksempel for resten av USA. Tidligere har SEC uttalt at alle tokens skal defineres som securities(verdipapir) og reguleres under samme regelverk.

Den nye loven i Wyoming ekskluderer selgere og utstedere av tokens fra den eksisterende verdipapirloven, gitt at de innfrir et sett med vilkår. Primært går disse vilkårene ut på at en token markedsføres som et betalingsmiddel for en vare eller tjeneste, og ikke som en investering.

Stopp innom Coinweb og les vår daglige markedskommentar

Vi publiserer en daglig markedskommentar slik at du kan holde deg oppdatert på hva som skjer i kryptomarkedet.

Følg oss på Facebook og Twitter.

Coinweb-teamet