Sist oppdatert: 13. mars 2018
Marked

Markedskommentar 13. mars

Hva rører seg i markedet?
Eivind Dahl Ringard

Bitcoin-prisen holder seg over $9000

Bitcoin-prisen faller tilbake mot $9000 etter å ha vært oppe mot $10 000 midt på dagen i går. Den totale markedsverdien av alle kryptovalutaene holder seg stabil og følger prissvingningene til Bitcoin ganske nøyaktig.

Goldman Sachs tror Bitcoin skal under $6000

Basert på teknisk analyse har Goldman Sachs sendt ut et notat til sine kunder hvor de opplyser om at de tror Bitcoin-prisen kan falle under det laveste nivået fra februar. Dette betyr at de tror prisen skal under $6000.

Goldman Sachs mener at prisen har kortsiktig støtte rundt $9200, og at dersom dette nivået skulle brytes er neste støttenivå rundt $7100-$7500. Ved ytterlige fall utover dette vil prisen kunne gå lavere enn bunnen fra februar.

Analysen er dog gjort av Sheba Jafari, som er kjent for å kritisere Bitcoin. I juli 2017 mente hun at prisen for en Bitcoin ville ligge rundt $4000 ved årsslutt.

Snart klart for institusjonell trading av Ehtereum i USA?

De amerikanske selskapene ConsenSys, TrueEx og TrueDigital planlegger å lage en referanseindeks som følger prisen på Ethereum. Dette er det første steget selskapene ønsker å ta mot å legge til rette for at institusjonelle aktører skal kunne kjøpe kryptovaluta.

Grunnleggeren av TrueDigital, Sunil Hirani, sier at institusjonelle aktører er klare for et likvid og regulert markedet hvor de kan bli eksponert mot kryptovalutaer. Samtidig sier Hirani at dagens markedsplass mangler den nødvendige infrastrukturen som større investorer krever og forventer.

Blockchain-adopsjon

Japans tredje største strømleverandør undersøker mulighetene for å ta i bruk Bitcoin Lightning-nettverket for å fasilitere raskere betalinger med Bitcoin.

Kinas IT-departement ønsker å lage en nasjonal standard for blockchain og DLT (distributed ledger technology) for å fremme bruksområder hvor teknologien kan brukes.

Stopp innom Coinweb og les vår daglige markedskommentar

Vi publiserer en daglig markedskommentar slik at du kan holde deg oppdatert på hva som skjer i kryptomarkedet.

Følg oss på Facebook og Twitter.

Coinweb-teamet