Sist oppdatert: 12 mars 2018

            marked kryptovaluta
Marked

Markedskommentar 12. mars

Hva har skjedd i markedet over helgen og det siste døgnet?
Eivind Dahl Ringard

Bitcoin over $9000

Bitcoin handles nå over $9000 dollar igjen etter å ha falt under $9000 og ned på sitt laveste nivå på over en måned forrige uke.

Den totale markedsverdien av alle kryptovalutaene er i skrivende stund rundt $390 milliarder, etter å ha vært nede rundt $344 milliarder forrige uke.

Uken som gikk var preget av usikkerheten rundt reguleringer av børser i USA, nedsalget av Bitcoin-beholdningen tilhørende konkursboet etter Mt.Gox-konkursen og hackingen av Binance.

Korea åpner dørene for ICOer igjen?

I likhet med Kina gjorde Korea det forbudt for lokale investorer å investere i ICOer i september 2017. Nå åpner koreanske myndigheter for å reversere forbudet og tillate koreanske investorer å investere i ICOer.

Forbudet er ennå ikke opphevet, men mye tyder på at koreanske myndigheter mykner opp og ønsker å legge til rette for innovasjoner blockchian-teknologien kan føre med seg.

Oppdatering fra People’s Bank of China

Før helgen oppdaterte Zhou Xiaochuan i People’s Bank of China markedet om landets ståsted om digital valuta, Bitcoin og reguleringer.

Banken undersøker mulighetene for å utstede en egen digital valuta for å forenkle og få ned betalingskostnadene i detaljhandelen.

Per dags dato har Kina følgene holdning ovenfor blockchain og kryptovaluta:

 1. De ønsker å stoppe prosjekter som er av spekulativ natur for å beskytte investorer, og for å opprettholde finansiell stabilitet og den monetære politikken.
 2. Blockchain-teknologien tas imot med åpne armer og reguleringen vil være dynamisk, avhengig av teknologien og produktet som utvikles.

Hva skjer med reguleringer i USA?

For de som ikke fikk med seg nyhetene fra forrige uke så er krypto-børser, utstedere av nye tokens og de tokens som allerede er utstedte i USA i søkelyset til SEC. I all hovedsak mener SEC at tilnærmet alle tokens skal defineres som en security(verdipapair) og dermed reguleres på lik linje. Grunnen til at dette er svært viktig er:

 1. De største børsene i USA, blant annet Coinbase, har ikke lov til å fasilitere handel i securities.
 2. For selskaper som skal utstede nye tokens vil den regulatoriske byrden i forkant av en utstedelse bli mye større, dersom en token blir definert som en security. I etterkant vil det også være begrenset med handelsplasser som har lov til å omsette denne tokenen. Redusert likviditet i en token vil gjøre det vanskelig å tiltrekke seg investorer i funding-fasen.

Blockchain-adopsjon

UK Medical Group partner opp med blockchain-selskapet Medicalchain i et pilotprosjekt hvor pasientjournaler skal lagres på blockchain. Prosjektet skal undersøke muligheten for å betale for helsetjenester med kryptovaluta.

Sierra Leone tar i bruk blockchain-teknologi for å spore valgdeltakelse. Det sveitsiske selskapet Agora sto bak teknologien og sier at dette er første gang i historien at blockchain har blitt brukt i et regjeringsvalg.

Stopp innom Coinweb og les vår daglige markedskommentar

Vi publiserer en daglig markedskommentar slik at du kan holde deg oppdatert på hva som skjer i kryptomarkedet.

Følg oss på Facebook og Twitter.

Coinweb-teamet