Bitcoin logo
Bitcoin
$38786.00
btc
+1.76%
Bitcoin logo
Ethereum
$2099.21
eth
+0.33%
Bitcoin logo
XRP
$0.62
xrp
+0.92%
Bitcoin logo
Bitcoin Cash
$226.09
bch
+1.50%
Bitcoin logo
Cardano
$0.39
ada
+2.18%
Bitcoin logo
Litecoin
$72.03
ltc
+2.71%
Nybegynner
Investering
18. mai, 2018

Hvordan kjøpe Ethereum?

User avatar
Redaksjonen

Uten gå å få for teknisk til verks i denne guiden kan vi enkelt forklare at Bitcoin kan ansees som en valuta for betaling ting, mens Ethereum er en blockchain-plattform som utviklere kan bygge applikasjoner på. Les mer om både Bitcoin og Ethereum her.

En enkel analogi du kan se for deg er at Ethereum er et nytt Internett og applikasjonene som kan bygges på nettet er nye sosiale plattformer, nye mail-applikasjoner, nye skytjenester og så videre.

Ethereums token heter Ether og kan brukes som betalingsmiddel dersom man skal delta i en ICO eller kjøpe andre kryptovalutaer. I tillegg kan Ether være en fin investering dersom man har troen på at Ethereum vil være en plattform for populære applikasjoner i fremtiden.

I dag er Ethereum verdens nest største kryptovaluta med en markedsverdi på over $65 milliarder, og over 750 ICO-prosjekter har brukt Ethereum som byggeplattform.

Hvor kjøper du Ethereum?

I likhet med i gudien for hvordan du kjøper Bitcoin, anbefaler vi Coinbase som handelsplass for Ethereum. Coinbase er anerkjent og du kan være trygg på kjøpet du skal gjøre.

Lag konto hos Coinbase

Registreringen hos Coinbase er veldig enkel. Du legger inn informasjon om deg selv, verifiserer E-posten din og så har du en konto. Det har dog blitt litt strengere med tiden og nå kreves det at du laster opp et bilde av deg selv før kontoen er helt klar. Coinbase godkjenner bruk av pass og førerkort som identifisering. Dette er en del av Coinbase sin KYC-prosedyre. (Know your customer).

Velg betalingsmetode for kjøp av Ethereum

kjøp av ethereum guide

Når verifiseringen er i orden kan du velge mellom to betalings-alternativer. Når du klikker på «buy/sell» vil du møte på dette vinduet. Første gang du skal kjøpe vil du under «Payment Method» bli spurt om å legge til betalings-metode.

Når betalings-metoden er valg og verifisert er du klar for å handel. Til å begynne med vil du ha en ukentlig grense for hvor mye du kan handle for. Etterhvert som du får litt volum vil grensen øke litt og litt.

Bankoverføring til Coinbase

Dersom du velger bankkonto må du legge til Coinbase som mottaker i nettbanken din og foreta en overføring til Coinbase for å opprette en forbindelse. Når det er gjort kan du overføre så mye til vil til din Coinbase-konto, men kun handle for beløp innenfor din ukentlige grense. Ved slike overføringer havner pengene dine i en «Euro-wallet» hos Coinbase, som du igjen bruker for å handle Bitcoin.

Bilde nr 1:

kjøp av ethereum guide

Bilde nr 2:

kjøp av ethereum guide

Bilde nr 3:

kjøp av ethereum guide

Ovenfor ser du de stegene du må igjennom. Først legger du inn navnet på banken din, ditt navn og beløpet du ønsker å sende i Euro. Deretter vil du møte på bilde nr 2 som gir deg et referansenummer som du legger inn ved betaling i nettbanken. Det siste bildet viser hvilken informasjon du skal bruke når du legger til Coinbase som betalingsmottaker i nettbanken din.

Husk at betalingen går til utlandet og at Coinbase derfor er mottaker i utlandet. De norske nettbankene har forskjellige måter å legge til slike mottakere på.

Betaling med bankkort

Dersom du velger å legge til en nytt bankkort må du legge inn informasjon om deg og kortinformasjon.

kjøp av ethereum guide

kjøp av ethereum guide

Når det er gjort foretas det en verifisering mellom Coinbase og banken din. Dette kan ta noen minutter, men når det er i orden kan du kjøpe Ethereum på minuttet.

Tips til skatt og oppbevaring

Vi anbefaler deg at du leser vår artikkel om skatt på kryptovaluta samtidig som du oppretter en konto hos Coinbase. Du er selv ansvarlig for å dokumentere tap og gevinst på handlene dine og derfor er viktig å vite hvordan du skal gjøre dette for å ha alt ditt på det tørre.

Vi har også skrevet en artikkel om hvordan du bør oppbevare dine Bitcoins. Coinbase skal være en trygg plattform å oppbevare midlene dine på, men på grunn av at din wallet, eller lommebok, er koblet til Internett, vil det alltid være en fare for at hackere kan angripe nettsiden.

Hold deg oppdatert!

Hold deg oppdatert på det siste innen blockchain og kryptovaluta hos oss på Coinweb.

Liker du tjenesten Coinweb tilbyr?

Donasjoner kan sendes til følgende adresser:

1AdiRqNmDszWVLcLyYSJjY1YQawvuNqxKN
0x49623cb417a2628778f230a0b65c433419c2db0d