×
Exchange

Pluss500

Nøkkeltall
Fee
0
Tradingpar
13
Åpne konto
 • Overblikk
 • Brukeranmeldelser
 • Overblikk
 • Vurdering
 • Brukeranmeldelser

Pluss500

Bakgrunn

Plus500 er ikke en vanlig kryptobørs som spesialiserer seg på kjøp og salg av kryptovaluta. Det er en leverandør av differansekontrakter (CFDer). Dette betyr i praksis at de fungerer som en megler som lar investorer spekulere i svingninger i verdiene på aksjer, valuta, råvarer, ETF-er, opsjoner, indekser, og selvfølgelig også kryptovaluta. Faktisk var det Plus 500 som først introduserte Bitcoin CFDer i 2013. Etter dette har mange andre meglere også fulgt etter og startet med å tilby CFDer for Bitcoin og andre kryptovalutaer.

For de som ønsker å prøve seg på handel i CFD markedet er det viktig å huske på at når man handler kryptovaluta i form av CFDer så eier man ikke selve kryptovalutaen. I stedet har man en kontrakt som sier at man for eksempel kan kjøpe kryptovalutaen til en viss pris på en fastsatt dato. Dette kan føre til god gevinst dersom man forutså rett pris, eller dersom prisen er høyere enn det man trodde den ville bli.

Dersom man er overbevist om at en kryptovaluta kommer til å gå ned i verdi kan man shorte valutaen. Dette betyr at man låner valutaen for å selge den i markedet når den er høy. Når den går ned i verdi kan den så kjøpes tilbake fra markedet og gis tilbake til den du lånte fra. Forskjellen mellom salgsprisen og prisen da du kjøpte valutaen tilbake blir din profitt.

Sikkerhet og rykte

Plus500 er regnet som en veletablert og veldig sikker megler som er godkjent av og reguleres av en rekke finans. Den er autorisert og regulert av Financial Conduct Authority (FCA), Cyprus Securities and Exchange Commission (CySEC), Australian Securities and Investments Commission (ASIC), the Monetary Authority of Singapore (MAS), og Israel Securities Authority (ISA). Den er listet på London Stock Exchange og er på FTSE 250 Indexen. Norske investorer reguleres under CySEC og er derfor beskyttet for tap opp til €20,000 dersom noe skulle skje med selskapet.

Generelt sett er Plus500 en enkel og grei tjeneste uten unødvendige ekstra funksjonaliteter. Når man sjekker på nettet er tilbakemeldingen veldig blandet. Mange klager på manglende kundeservice, tilsynelatende ubegrunnet stenging av kontoer og på at utbetalinger til tider kan ta lang tid. Ifølge ABC News var Plus500 var også involvert i et gruppesøksmål i 2017 der 600 mennesker beskyldte selskapet for å rigge systemet med forsinkelser og nedetid som kostet hundrevis av brukere tusenvis av dollar. Ifølge en artikkel i Calcalist ser det ut som dette et problem som er pågående for Plus500, med et gruppesøksmål for 29 millioner dollar i Israel.

Den negative omtalen står i sterk kontrast til andre steder der Plus500 har veldig gode omtaler. På BrokerChooser har de for eksempel fått 4.4 stjerner ut av 5. Om man sjekker i forum på nettet finnes det også mange positive omtaler om Plus500.

Handel med CFDer er veldig risikabelt, og I gjennomsnitt ender 80.6% av småinvestorer som handler med CFDer på Plus500 opp med å tape penger på grunn av manglende erfaring og kunnskap. Det er da kanskje naturlig at noen av disse vil ende opp med å lufte frustrasjonen sin i form av dårlige omtaler i diverse forum på nettet.

Støttede Valutaer

Plus 500 støtter 12 forskjellige kryptovalutaer som er fordelt på 13 trading par. Alle kryptovalutaene med unntak av Bitcoin og Ethereum handles mot USD.

Trading par:  Bitcoin, Ethereum; Litecoin, NEO, Ripple XRP, IOTA, Monero, Stellar, EOS, Bitcoin Cash ABC, Cardano, og Tron.

I tillegg til kryptovaluta CFDer kan man også kjøpe CFDer for aksjer, opsjoner, indisier, valuta og børsnoterte fond.

Brukervennlighet

Når det gjelder brukervennlighet er Plus500 i toppsjiktet. De har en av de beste appene på markedet, og en veldig stor del av deres handel blir gjort gjennom mobile apper. I Google Play Store har for eksempel appen til Plus500 fått 4.2 stjerner, og er installert av mer enn 5 millioner brukere.

Plus500 gir deg også en demokonto som du kan bruke til å øve deg på handel med CFDer uten å risikere å tape virkelige penger. Dette er en veldig nyttig for nye brukere, og det er vanskelig å presisere nok hvor viktig det er for nye brukere å bruke denne tjenesten før de setter pengene sine på spill.

Brukere og Likviditet

Plus500 hadde 304,616 aktive brukere i februar 2019, men antallet brukere betyr ikke så veldig mye med tanke på likviditet. Plus500 bruker en “Market Maker” forretningsmodell. Alle kundene sine bestillinger sendes gjennom en intern dealing desk som Plus500 har full kontroll over. I perioder med lav likviditet garanterer Plus500 likviditet ved å absorbere bestillinger. Dette betyr at de tar motsatt posisjon i forhold til brukeren i de tilfeller ingen andre gjør dette.

Priser på Innskudd og Uttak

Innskudd kan settes inn via kredittkort, bankoverføring, PayPal eller Skrill. Plus500 er en av de billigste nettbaserte meglerne. De tar ingen gebyrer for å investere penger. De tar heller ingen gebyrer for å ta ut penger. Hovedsaklig tjener bedriften penger på å legge på litt i forskjellen mellom kjøpspris og salgspris for CFDene.

Giring og Marginhandel

Giring og Marginhandel er et område der Plus500 har mer å tilby enn de fleste. De tilbyr giring opptil 300:1. De har også en minimumsinvestering på bare 100 USD, så det går an å tjene mye penger med en liten investering dersom man vet hva man gjør.

Når man jobber med giring er det viktig å huske på at dette er noe som koster. Dersom en transaksjon fører til tap vil giringen øke tapet. Giring involverer også at man låner penger. Dette er en av tingene Plus500 tjener penger på. De har nemlig relativt dyr finansiering på giringen.

Konklusjon

Plus500 er en trading platform. Dersom du er en kryptoinvestor som planlegger å trade kryptovaluta aktivt kan dette være en ideell plattform i og med at den har muligheter for å shorte valutaene, og derfor kan tjene penger både når de går opp og når de går ned i pris. Deres tilgjengelighet for høy giring er også interessant, særlig for erfarne investorer med apetitt for risiko. En fordel med plattformen er at den også gir muligheter for en litt mer variert portfølje for de som vil balansere kryptovaluta-investeringene sine med mer tradisjonelle investeringer slik som for eksempel gull, aksjer eller olje.

For kryptoinvestorer som investerer langsiktig og planlegger å holde kryptovaluta i lengre perioder er dette kanskje et mindre attraktivt alternativ. Du vil ikke kontrollere kryptovalutaen din selv, og det er usikkert for eksempel hva som vil skje dersom en forgrening i kryptovalutaen skulle skje.

Plus500 har et veldig varierende rykte med anklager om diverse problemer. Det er også søksmål på gang. Det ser også ut til å finnes mange fornøyde brukere som sier seg uenige i anklagene og sier de ikke har hatt problemer. Bedriften er børsnotert i London, og har lisenser for å drive både der og i mange andre markeder, så bedriften opererer under oppsyn av profesjonelle myndigheter. Når det er sagt så er det verdt å nøye vurdere begge sider av saken får man bruker Plus500.

Dersom du bestemmer deg for å prøve lykken med Plus500 kan det være lurt å få alle registreringene på plass så snart på mulig slik at du unngår overraskelser senere. Unngå å overføre store summer inn i Plus500 kontoen din før du har fått alle godkjenninger som trengs på plass. Dersom du ikke har ting i orden kan dette føre til problemer med å ta ut penger senere.

Vurdering
 • Brukervennlighet
  90
 • Likviditet
  98
 • Sikkerhet
  93
 • Handelspar
  75
 • Avgifter
  100
 • Verifikasjonshastighet
  80
Fordeler
 • Tilgang til investering i mange forskjellige ressurser med liten minimum investering og høy giring.
 • Lave gebyrer i forhold til andre i industrien.
 • Trygg og etablert institusjon regulert av troverdige finansinstitusjoner i Storbritannia.
 • Intuitivt og greit brukergrensesnitt med mobil app.
 • Raskt og enkelt å komme i gang.
 • Tilbyr demo-konto som brukere kan bruke til å øve seg før de begynner uten å risikere pengene sine.
Ulemper
 • Til tider kronglete prosess for å ta ut penger.
 • Produkter begrenset til CFDer, ingen eierskap av kryptovaluta.
 • Høyere risiko med CFDer. Rundt 80,6% av småinvestorer ender opp med å tape penger.
 • Innskudd og uttak kun i USD.
Konklusjon

Plus500 er ikke en vanlig kryptobørs som spesialiserer seg på kjøp og salg av kryptovaluta. Det er en leverandør av differansekontrakter (CFDer). Dette betyr i praksis at de fungerer som en megler som lar investorer spekulere i svingninger i verdiene på aksjer, valuta, råvarer, ETF-er, opsjoner, indekser, og selvfølgelig også kryptovaluta. Faktisk var det Plus 500 som først introduserte Bitcoin CFDer i 2013. Etter dette har mange andre meglere også fulgt etter og startet med å tilby CFDer for Bitcoin og andre kryptovalutaer.

Åpne konto
Se flere
Skriv anmeldelse
Name
Email
Review Title
Rating
Review Content