×
Exchange

Coinbase

5/5 - 1 Anmeldelser
Åpne konto
Nøkkeltall
Fee
0-3.99%
Tradingpar
10
Åpne konto
 • Overblikk
 • Brukeranmeldelser
 • Overblikk
 • Vurdering
 • Brukeranmeldelser

Coinbase

Bakgrunn

Coinbase, som er basert i San Francisco, USA, er verdens største kryptobørs. Deres tjenester er tilgjengelige i 42 land, inkludert Norge. Siden kryptobørsen ble etablert i 2012 har verdier tilsvarende over 150 milliarder dollar skiftet hender på Coinbase. I dag har kryptobørsen over 20 millioner brukere over hele verden.

Coinbase har over 50 investorer som til sammen har gått inn med $546.6 millioner dollar. Blant disse investorene finner man mange kjente navn innen venture capital, samt New York Stock Exchange.

I tillegg til kjøp og salg av Bitcoin og andre kryptovalutaer har Coinbase også en rekke forskjellige tjenester inkludert en avansert plattform for handel med kryptovaluta for profesjonelle kalt Coinbase Pro, en forvaltningsløsning for bedrifter kalt Coinbase Custody, og en betalingsløsning kalt Coinbase Commerce for å motta betaling i forskjellige typer kryptovaluta. Coinbase tilbyr også en lettvint Lommebok for å oppbevare kryptovalutaen din.

Coinbase har lansert en stablecoin kalt USD Coin som er 100% backet av USD. Det vil si at 1 USD Coin alltid vil være verdt 1 USD. Pengene som backer USD Coin er satt til side på en egen konto. Hver måned blir antallet USD Coins kontrollert mot pengene som står på denne kontoen av Grant Thornton LLP som er et av USA sine topp 5 regnskapsbyråer. Denne kryptovalutaen virker som en slags digital versjon av USD som lettere kan sendes og handles med. Ved å holde USD Coin kan Coinbase sine brukere også beskytte seg mot prissvingninger på verdier de holder i Coinbase-lommeboken sin.

Sikkerhet og rykte

Coinbase er veldig seriøse når det gjelder å ta vare på det gode ryktet sitt. Et eksempel på dette er en hendelse i Juni 2017 da et uvanlig stort salg av Ethereum (ETH) førte til at prisene for ETH på børsen crashet. Selv om Coinbase teknisk sett ikke kunne settes ansvarlige for tapene opplevd av mange tradere bestemte Coinbase seg til alles overraskelse for å dekke tapene for de som ble rammet av prisraset. Dette kostet Coinbase 9,47 millioner dollar.

Som den største aktøren i markedet står sikkerhet høyt på prioritetslista til Coinbase. Så langt har dette hjulpet børsen med å unngå hackerangrep, som har vært et problem for noen av de andre kryptobørsene. Sikkerheten til Coinbase blir ivaretatt på flere nivåer. Coinbase lagrer hele 98% av verdiene til kundene offline. Dette er en ekstra forsikring mot tyveri eller tap. Disse verdipapirene blir oppbevart i en rekke forskjellige bankbokser og hvelv på forskjellige steder.

2 stegs verifisering kommer som standard på Coinbase. Når du logger inn vil du få tilsendt en kode på mobiltelefonen, eller gjennom en app som for eksempel Google Authenticator, som du må bruke i tillegg til brukernavnet og passordet ditt. All trafikk inne på sidene til Coinbase er kryptert i følge samme standarder som bankene bruker.

Coinbase har også veldig strenge krav til sine ansatte. Alle ansatte må gjennom bakgrunnssjekk, og må forholde seg til strenge sikkerhetsrutiner på arbeidsplassen. Du kan finne ut mer om Coinbase sine sikkerhetsforanstaltninger her.

Brukervennlighet

For mange, særlig de som er lite kjent med kryptovaluta og hvordan kryptomarkedet virker, er brukervennlighet en veldig viktig faktor. Coinbase er uten tvil et av de mest brukervennlige alternativene som finnes i markedet.

Coinbase gjør det veldig enkelt å kjøpe og selge Bitcoin og andre støttede kryptovalutaer. Dersom man begynner å bli mer selvsikker og er klar for en avansert brukeropplevelse med flere alternativer tilbyr Coinbase sin Coinbase Pro plattform for avansert handel i kryptovaluta.

Kontoen din på Coinbase og Coinbase Pro har forskjellige lommebøker, men de er koblet sammen, så å sende valuta fra den ene til den andre er enkelt. Du kan lese mer om hvordan valuta kan overføres her.

Coinbase lar deg også bruke en mobil app til å enkelt og greit ta deg av transaksjoner når som helst og hvor som helst slik at du alltid har full kontroll på hva som skjer med investeringene dine.

Alt i alt er Coinbase satt opp med tanke på å gjøre ting greit og sikkert for nybegynnere, så for de som planlegger sin første krypto transaksjon er Coinbase et veldig trygt og praktisk alternativ, men det er også et veldig populært alternativ for de som er mer erfarne investorer.

Støttede Valutaer

Coinbase har for øyeblikket 10 støttede kryptovalutaer, men dette forandrer seg fra tid til annen, og det finnes også noen forskjeller mellom forskjellige land der Coinbase er tilgjengelig. For en oppdatert liste av kryptovalutaer på Coinbase kan du besøke Coinbase sin hjelpeside relatert til dette. De følgende er kryptovalutaer Coinbase støtter for øyeblikket:

1. Bitcoin (BTC)
2. Ethereum (ETH)
3. Ripple (XRP)
4. Litecoin (LTC)
5. Bitcoin Cash (BCH)
6. Ethereum classic (ETC) (Suspended)
7. Zcash (ZEC)
8. USD Coin (USDC)
9. Basic Attention Token (BAT)
10. Ox (ZRX)

Coinbase har også et produkt tilgjengelig som kan hjelpe kryptovaluta-investorer med å lettere balansere risikoen sin mellom flere kryptovalutaer. På Coinbase kan man nå nemlig kjøpe del i en portefølje av de 5 topp kryptovalutaene på Coinbase. Coinbase hjelper med å automatisk balansere mengden av hver kryptovaluta i forhold til hvor stort marked det er for hver av valutaene.

Brukere og Likviditet

Likviditet er ofte en av utfordringene med kryptovaluta. Coinbase er her en av de beste børsene for å handle i kryptovaluta. I og med at de er en av de største destinasjonene for kjøå og salg er de også et av stedene med størst likviditet. Coinbase har i gjennomsnitt hele 422 000 aktive daglige brukere.

Priser på Innskudd og Uttak

Innskudd på Coinbase kan gjøres via Bitcoin eller ved hjelp av kredittkort. Du kan også bruke debetkort. Når du bruker kredittkort eller debetkort vil transaksjonsgebyret være 3.99%.

Du kan også bruke bankoverføring for å kjøpe kryptovaluta gjennom Coinbase i Norge. Da koster det ingenting fra Coinbase sin side, men det kan fortsatt hende banken tar seg betalt for dette i form av veksling og gebyrer. Paypal er så langt ikke støttet for å gjøre kjøp via Coinbase i Norge.

For uttak kan dette gjøres via SEPA overføring i Euro. Dette vil koste €0.15 i tillegg til eventuelle gebyrer fra banken din.

Giring og Marginhandel

Coinbase er en av kryptobørsene som har introdusert muligheter for giring og marginhandel, men dessverre er dette bare tilgjengelig for kvalifiserte investorer i henhold til retningslinjene fra Amerikanske myndigheter. Dette begrenser muligheten for dette til for det meste institusjonelle investorer.

Vurdering
 • Brukervennlighet
  95
 • Likviditet
  100
 • Sikkerhet
  95
 • Handelspar
  60
 • Avgifter
  50
 • Verifikasjonshastighet
  80
Fordeler
 • Få Bitcoin verdt 10$ ved åpne konto via linken
 • Raskt å komme i gang
 • Overføring med bankkort
 • Sikkert og enkelt
 • Forsikret
 • Alternativer både for nybegynnere, erfarne tradere og institusjonelle investorer på en og samme platform
Ulemper
 • Restriksjoner på innskudd for nye investorer
 • Ofte høyere priser enn andre exchanges
 • Færre trading par enn mange andre kryptobørser
 • Giring bare tillatt for kvalifiserte amerikanske investorer
 • Uttak av penger kun via Euro
Konklusjon

Coinbase er den mest brukervennlige plattformen når det gjelder trading av Bitcoin, Ethereum, LiteCoin og Bitcoin Cash. Denne plattformen passer spesielt godt til Nybegynnere og de som kun ønsker å trade BTC, ETH, LTC og BTH.

Åpne konto

Enkelt&Greit

★★★★★
Bra og Enkelt
- Brage
Se flere
Skriv anmeldelse
Name
Email
Review Title
Rating
Review Content