×
changelly-logo
Exchange

Changelly

Nøkkeltall
Fee
0.5%
Tradingpar
Mange
Åpne konto
 • Overblikk
 • Brukeranmeldelser
 • Overblikk
 • Vurdering
 • Brukeranmeldelser

Changelly

Bakgrunn

Den første prototypen av Changelly ble introdusert i 2013 av teamet bak MinerGate. Allerede året etter ble Changelly skilt ut fra MinerGate som et eget selskap med egen CEO og team.

Changelly virker ikke helt på samme måten som mange andre krypto-børser, i stedet virker den som et tillegg til andre krypto-børser. Når du legger inn en ordre på Changelly vil plattformen automatisk legge den ut på andre krypto-børser og hente inn den beste prisen basert på tilbudene du får på de forskjellige plattformene. Krypto-børsene som Changelly samarbeider med for øyeblikket inkluderer Binance, Bittrex, BRD og Exodus.

Changelly er en veldig enkel tjeneste og grei tjeneste å bruke. De har fokusert på bare det nødvendige, og spesialisert seg på det. De tilbyr derfor for eksempel ikke en egen krypto-lommebok som en del av tjenesten, men de samarbeider tett med en rekke kjente krypto-lommebøker som for eksempel Coinomi, Ledger, Trezor, Edge, og MyEtherWallet. I tillegg samarbeider Changelly med betalingstjenesten Coinpayments.

Changelly-Astro

Sikkerhet og rykte

Changelly ser ut til stort sett å ha et godt rykte i markedet, med 4 av 5 stjerner i TrustPilot. 650 av alle som la igjen sine kommentarer på TrustPilot kategoriserte Changelly som “Excellent”. Dette utgjør 60% av vurderingene de har mottatt på TrustPilot.

Et unntak av dette er en samling av negative meldinger som ser ut til å lede tilbake til en spesifikk sak som involverer Changelly og deres partner ChangeNow en bruker i Bitcointalk forum med brukernavn ni23457. Du kan se svar på denne saken fra ChangeNow her. Kort fortalt så handler saken om en situasjon der ChangeNow, et selskap som bruker Changelly sin API, holder kryptovaluta verdt rundt USD 70,000 som tilhører en bruker på grunn av at han nekter å oppgi KYC/AML dokumenter.

Brukeren har bedt selskapet om å tilbakebetale beløpet dersom de ikke vil gjennomføre transaksjonen, men dette ser det ut som at ChangeNow nekter. I følge Changelly sin prosedyre skal disse pengene tilbakebetales til der de kom fra. Det er uklart hvor mye ansvar som i denne saken kan tilskrives Changelly, men det går klart frem fra kommunikasjonen til begge parter at en sammenheng til ChangeNow finnes.

Changelly-AML

https://changelly.com/aml-kyc

Det er vanskelig å vurdere hvem som har rett og feil i denne saken, og det er gode argumenter på begge sider, så det kan være en god ide å sjekke begge sider av saken i lenkene ovenfor før man eventuelt bestemmer seg for om man bruker denne krypto-børsen. De er også verdt å merke seg at Changelly, ifølge sin prosedyre ser ut til å forbeholde seg retten til å kunne kreve hvilken som helst informasjon de ønsker fra deg for å kunne godkjenne en transaksjon, en veldig uklar klausul som lett kan misbrukes, særlig dersom penger blir beslaglagt som i saken ovenfor.

Uansett er det viktig å trekke frem at selv om noen negative omtaler finnes, så kommer man over veldig mange flere som er veldig fornøyde som brukere av Changelly.

Brukervennlighet

Changelly-24

Fokusen til Changelly er på mindre sofistikerte brukere som ofte er nybegynnere i kryptomarkedet. Som sett på denne nylige statistikken.

Kundestøtten til Changelly imponerer, og er kanskje noe av grunnen til at 24% av de aktive brukerne i statistikken over er nye brukere. Du kan chatte med dem 24/7, og da vi prøvde å kontakte dem via chat svarte de innen få minutter.

Personen vi kom i kontakt med var ingen dum chatbot, men en kunnskapsrik og velinformert person. Dette er en velkommen forandring i forhold til mange av de andre krypto-børsene i markedet som for det meste sliter med veldig treg, og ofte dårlig kundestøtte. Slik rask og profesjonell kundestøtte som alltid er tilgjengelig gjør det veldig mye lettere for nybegynnere å komme i gang.

For mer avanserte brukere tilbyr også Changelly transaksjoner via API. Dette er en tjeneste som kan brukes av krypto-lommebøker eller eller andre handelsplattformer. Med APIen til Changelly kan man utføre transaksjoner inne i en app, veksle valuta, kjøpe produkter eller betale for tjenester innenfor en av Changelly sine partner-plattformer.

Changelly har en Mobilapp som kan lastes ned på Play store. Appen ser ut til å være populær blant de som bruker den, med hele 4,2 stjerner i PlayStore.

changelly-support

Priser og Gebyrer

Changelly har en enkel og grei måte å organisere gebyrer. For hver transaksjon tar de et 0.5% gebyr av det du får ut av transaksjonen. Det betyr at dersom du for eksempel kjøper $100 verdt av Bitcoin som du sender til lommeboken din, vil de trekke $0.5 verdt av Bitcoin, slik at verdien av Bitcoin som du mottar i lommeboken din er $99.5.

Noen klager har oppstått på grunn av kursene Changelly opererer med, men dersom du er ok med å veksle kryptovalutaen din til en kurs som kanskje er litt dårligere enn markedskursen så er Changelly for de fleste en praktisk, lettvint, og veldig hurtig løsning.

For Fiat til kryptovaluta bruker Changelly Indacoin og Simplex som partnere. Dersom du vil finne ut hvor mye det koster har Indacoin en kalkulator her som vil gi deg en god peiling.

Støttede Valutaer

Changelly støtter rundt 200 forskjellige kryptovalutaer. Disse valutaene er en samling av valutaer fra mange forskjellige krypto-børser, inkludert Binance som er en av de største. Dette betyr at du for eksempel kan finne kryptovaluta på Changelly som du ikke kan finne på Binance. Hvilke valutaer som støttes kan variere litt på grunn av det store antallet valutaer det dreier seg om, og de forskjellige krypto-børsene involvert..

Brukere og Likviditet

Changelly har mange brukere og er koblet til flere store krypto-børser. Det er krypto-børsene Changelly er tilkoblet som sørger for likviditeten, og siden Changelly er koblet til mange forskjellige krypto-børser betyr dette at Changelly dermed vil ha en bedre likviditet enn enhver enkelt av dem.

Giring og Marginhandel

Changelly tilbyr ingen giring eller marginhandel. Fokusen til Changelly er rask og lettvint veksling og kjøp av kryptovaluta til best mulig pris. De prøver ikke å være en avansert trading-plattform.

 

Vurdering
 • Brukervennlighet
  90
 • Likviditet
  95
 • Sikkerhet
  90
 • Handelspar
  100
 • Avgifter
  90
 • Verifikasjonshastighet
  90
Fordeler
 • Lett å bruke
 • God kundestøtte
 • Godt rykte
 • Hurtig
Ulemper
 • Ingen lommebok
 • Ingen giring
 • Mangler avanserte diagrammer
 • Påtrengende KYC/AML
Konklusjon

Først og fremst er Changelly en lettvint plattform å bruke for nybegynnere. De har utviklet en veldig grei og brukervennlig plattform som utfører det den lover, på en rask, sikker, og og relativt billig måte. Gebyrer er også gjennomsiktige og følger en prismodell som er veldig lett for alle å forstå. Det hadde kanskje vært lettvint dersom man også kunne lagre krypto-valutaen sin i en lommebok på den samme plattformen, men Changelly har bestemt seg for at de ikke vil utvikle dette, og har kompensert for det med å heller integrere med flere av de beste krypto-lommebøkene i markedet. Det er kanskje av sikkerhetsmessige grunner uansett bedre å adskille kjøp og salg fra lagring av kryptovaluta. Ryktet til Changelly er bra, med unntak av noen veldig få saker som finnes på diverse forum på nettet. Mange av disse publiseringene ser ut til å komme tilbake til den samme saken, som faktisk ikke er direkte sammenkoblet med Changelly, men som har å gjøre med andre som bruker deres API. Alt i alt virker det som om Changelly har mye mer positiv enn negativ tilbakemelding. Kundestøtten er noe av det som skiller Changelly ut fra resten av krypto-børsene. For det meste har krypto-børser dårlig kundestøtte, men Changelly sin kundestøtte opplevde vi som god. For avanserte brukere er Changelly kanskje litt vel enkel, og den mangler noen av de avanserte funksjonene slik som for eksempel avanserte diagrammer, muligheter for giring eller automatiserte trading funksjoner. Alt i alt er Changelly et godt alternativ for nybegynnere, eller for avanserte brukere som ønsker å dra nytte av API fasilitetene Changelly tilbyr.

Åpne konto
Se flere
Skriv anmeldelse
Name
Email
Review Title
Rating
Review Content