×
cexio
Exchange

CEX.io

Nøkkeltall
24H Volum
$
Fee
2%
Tradingpar
11
Åpne konto
 • Overblikk
 • Brukeranmeldelser
 • Overblikk
 • Vurdering
 • Brukeranmeldelser

CEX.io

Bakgrunn

CEX.io startet opprinnelig som en cloud mining service som drev en mining pool kalt Ghash.io. Dette var tidlig en veldig innflytelsesrik mining pool som i 2014 bidro med 42% av all utvinning av Bitcoin. Dette forandret seg i 2015 da sterk økning i bitcoin utvinning, særlig i Kina, førte til at utvinning av Bitcoin ikke lenger var profitabelt for Ghash.io som ikke eide sitt eget utstyr for utvinning, men leide utstyr gjennom skybaserte tjenester. Ghash.io bestemte seg da for å avslutte skybasert utvinning av av Bitcoin, og legge om forretningsmodellen til handel av kryptovaluta i form av en ny kryptobørs kalt CEX.io.

Ghash_cex

Siden den gang har CEX.io utviklet seg til en av de mest velkjente kryptobørsene i markedet, og kryptobørsen har nå et relativt bredt utvalg av tjenester som inkluderer både meglertjenester og handel med CFDer.

CEX.io er registrert i Storbritannia, og er derfor under oversyn av Britiske finansmyndigheter. De har også utført amerikansk FINCEN registrering. Disse registreringene forsikrer at CEX.io blir drevet profesjonelt, og det bidrar til sikkerhet og stabilitet for brukerne, men slikt oversyn av myndigheter betyr også at de er nødt til å følge det stadig strengere KYC og AML regimet som i stadig større grad blir implementert.

Sikkerhet og rykte

CEX.io er kjent for å ha god sikkerhet. De skilter med at ingen av deres kunder noengang har blitt frastjålet penger gjennom hacker-angrep. De tilbyr blant annet 2-faktor autentisering som en ekstra sikkerhet for å logge inn på kontoen slik at det blir mye vanskeligere for hackere å komme seg inn på kontoen. Registreringener med både britiske og amerikanske myndigheter, samt hvor lenge bedriften har vært operativ bidrar også til å gi CEX.io et godt rykte som en seriøs aktør i markedet.

Da bedriften fortsatt fokuserte på utvinning av Bitcoin gjennom Ghash.io kom denne tjenesten i nærheten av å kontrollere mer enn halvparten av utvinningen av Bitcoin. Dette førte til at mange begynte å bekymre seg for muligheten av et 51% angrep på Bitcoin. Ghash.io gikk da ut offentlig og lovet at de kom til å aktivt begrense sin utvinning av Bitcoin for å unngå bekymringer angående 51% angrep. Dette ble sett på som en veldig ansvarlig handling som har bidratt til å gi CEX.io et godt rykte frem til den dag i dag.

I det siste har CEX.io slitt med et dårligere rykte. Mange klager på at de ikke har fått pengene sine, eller at det har tatt lang tid å betale ut. Veldig mange av klagene ser ut til å være relatert til implementeringen av deres veldig strenge KYC og AML prosedyrer, og det kan virke som om kundeservicen deres kanskje ikke har hatt nok kapasitet til å håndtere dette fort nok. Det verserer også historier på nettet om at CEX.io spør etter urimelig mye personlig informasjon.

Litt mer alvorlig ser det ut når man ser på videre problemer i 2018 der det på Bitcointalk påstås at brukere har mistet 1,2 millioner USD. Det har også blitt satt opp en egen facebook gruppe for folk som føler seg lurt av CEX.io.

Brukervennlighet

CEX.io har flere forskjellige brukernivåer. Dette gjør det lettere for nybegynnere å komme i gang med krypto-handel. Nye brukere vil som regel bruke CEX.io sin meglertjeneste ettersom dette er den letteste fremgangsmåten.

En av de største fordelene med meglertjenesten til CEX.io er at de tilbyr Fill-or-Kill (FOK) tjenesten. FOK tjenesten gjør det veldig mye lettere for nybegynnere å kjøpe Bitcoin. Med FOK gir systemet deg en fast pris som blir oppdatert hvert 120 sekunder. Du kan enkelt og greit spesifisere hvor mye du vil kjøpe for og så kan du se hva du vil få for den summen. Systemet til CEX.io vil da garantere at du får minst den prisen du ble gitt av systemet, men du kan også få en bedre pris. FOK er en veldig enkel og brukervennlig måte å kjøpe Bitcoin på, men det er samtidig også ganske dyrt i forhold til vanlig handel.

Dersom man ikke bruker meglertjenesten til CEX.io er denne litt mindre brukervennlig, men mye billigere å bruke. I 2019 har CEX.io også allerede introdusert demo-konto funksjonalitet. Med demo kontoen kan brukere øve seg på handel med kryptovaluta på CEX.io uten å risikere å tape virkelige penger.

For mer avanserte brukere tilbyr CEX.io også muligheten til å sette opp automatisk trading på tvers av plattformer ved hjelp av REST API eller FIX API.

Priser og Gebyrer

Nivået på gebyrer på CEX.io er ikke blant de billigste, men heller ikke blant de dyreste. De opererer med følgende tre hovedtyper av gebyrer:
Transaksjonsgebyrer
Gebyr på innskudd og uttak
Gebyrer på marginhandel

Transaksjonsgebyrene er lagt på i form av “Taker“ og “Maker” avgift. Denne varierer avhengig av hvor stort volum du handler. Desto større volum desto mindre betaler du, og dersom du har stort nok volum så betaler du ikke “Maker” gebyr i det hele tatt. Du kan se en oversikt over “Taker” og “Maker” gebyrene i tabellen under.

Handelsvolum 30d, BTC Taker Maker
≤ 5 0.25% 0.16%
≤ 30 0.23% 0.15%
≤ 50 0.21% 0.13%
≤ 100 0.20% 0.12%
≤ 200 0.18% 0.10%
≤ 1000 0.15% 0.08%
≤ 3000 0.13% 0.04%
≤ 6000 0.11% 0.00%
> 6000 0.10% 0.00%

 

Dersom du setter inn penger via Visa eller MasterCard koster dette 2,99%. Det er ingen gebyr på å ta ut penger via kredittkort. Dersom du bruker bankoverføring er situasjonen motsatt. Da betaler man ingenting for innskudd, mens det legges et 1% gebyr på uttak. Med SEPA overførsel kan man ta ut penger for 1 Euro.

For marginhandel-transaksjoner har CEX.io et åpningsgebyr på 0,2%, samt et rollover-gebyr på 0,01%. Åpningsgebyret betales på alle marginhandels-transaksjonene, mens rollover-gebyret bare betales hver gang man holder en posisjon åpen over natta.

Dersom du bruker CEX.io sine meglertjenester vil det også være et gebyr for dette. Dette gebyret kan bli så høyt som 8%.

Støttede Valutaer

CEX.io støtter 11 kryptovalutaer som vist i tabellen nedenfor fordelt på 35 forskjellige trading par. Fiat valuta som kan brukes på CEX.io er US dollar, britiske pund, Euro og russiske rubler.

# Valuta Ticker
1 Bitcoin BTC
2 Ethereum ETH
3 Ripple XRP
4 Stellar XLM
5 Bitcoin Cash BCH
6 Dash DASH
7 Bitcoin Gold BTG
8 Litecoin LTC
9 Zcash ZEC
10 Gemini Dollar GUSD
11 QASH QASH

Brukere og Likviditet

CEX.io er ingen liten kryptobørs, de har så langt mer enn 700,000 brukere spredt over hele verden. Brukere fra nesten alle land har tilgang til å bruke CEX.io.

Giring og Marginhandel

Viss du er en erfaren trader som kjenner markedet godt kan giring være et veldig verdifullt verktøy for å tjene mye penger fortere. Giring virker nemlig slik at det øker gevinsten din ved å ta i bruk lånte penger for å handle med større volum. Før man bestemmer seg for å ta i bruk giring er det viktig å huske på at det ikke bare er gevinsten som kan mangedobles, men man kan også mangedoble tapet dersom man ender opp med å tape på transaksjonen.

På CEX.io sin platform CEX.io BROKER tilbyr CEX giring opptil 10X på Bitcoin og Ethereum. Generelt går det ellers an å få giring opp til 3X. Du trenger ingen egen konto for å bruke giring når du trader, og du kan låne automatisk.

Vurdering
Fordeler
 • Etablert navn i markedet som folk stoler på.
 • Lett å kjøpe kryptovaluta.
 • Muligheter for å shorte kryptovaluta via CFDer.
 • Muligheter for å bruke giring.
 • Muligheter for automatisk trading på tvers av plattformer via API.
 • Ta ut penger via kredittkort.
Ulemper
 • Omfattende verifikasjonsprosess for å øke kjøpegrenser
 • Bruk av meglertjenestene er relativt dyrt
 • En del klager på deres KYC og AML prosess.
 • Mange klager på for sene eller manglende utbetalinger.
 • Mange klager på manglende kommunikasjon og kundestøtte.
Konklusjon

CEX.io er svært erfarne, og er en av de “gamle” aktørene i kryptovaluta-industrien. De har så langt vist seg som en ansvarlig og profesjonell aktør, og de går aktivt inn for å drive i samsvar med KYC og AML krav. Dette gjør at de reduserer risikoen sin i forhold til problemer med myndigheter, men samtidig betyr det også at mange har begynt å oppleve papirarbeidet som trengs i forbindelse med deres kontoer som overveldende.Tjenesten har noe for forskjellige nivåer av brukere, med både FOK og demo-konto for nye brukere, og API funksjoner for avanserte brukere, men prisnivåene blir mer interessante for erfarne brukere enn for nybegynnere.Muligheten til å bruke giring, og til å shorte kryptovaluta gjennom CFDer er veldig interessant for erfarne tradere, som lettere kan tjene penger både på oppgang og nedgang i markedet.Dersom man leter på nettet finner man en relativt stor mengde dårlige omtaler om denne kryptobørsen. Veldig mange av omtalene har å gjøre med betalinger som tar veldig lang tid, eller som ikke skjer i det hele tatt. Mange av klagene er også relatert til deres prosess for å godkjenne kontoer. I mange tilfeller virker det som problemer med manglende godkjenning av ID dokumenter sammenfaller med utbetaling, særlig av større summer.Nå har det seg slik at det som regel oftere er misfornøyde kunder som tar til internett for å si hva de mener, slik at man må ta omtalen med en klype salt. Det finnes også positive omtaler på nettet. Uansett er det verdt å merke seg mengden av den problematiske omtalen av denne kryptobørsen før man bruker den slik at man vet hva man i verste fall kan forvente seg. Man bør også belage seg på sjansen for at utbetalinger kan ta lang tid.

Åpne konto
Se flere
Skriv anmeldelse
Name
Email
Review Title
Rating
Review Content