Bitcoin logo
Bitcoin
$26602.00
btc
-1.49%
Bitcoin logo
Ethereum
$1590.01
eth
-1.59%
Bitcoin logo
XRP
$0.51
xrp
-0.96%
Bitcoin logo
Bitcoin Cash
$207.93
bch
-2.68%
Bitcoin logo
Cardano
$0.25
ada
-2.26%
Bitcoin logo
Litecoin
$65.06
ltc
+0.82%

Bitpanda

Viderekommen
Åpne konto
Tradingpar
25
24H Volum USD
Gebyr
1.29%-1.59%
Innskudd
Bankoverføring
Bankkort

Bitpanda

Bakgrunn

Bitpanda er en av de mest kjente europeiske meglertjenestene for kryptovaluta. De fasiliterer ikke handel mellom brukere, men utfører i stedet handler med deg direkte. Dette gjør at de har muligheten til å gjennomføre transaksjoner veldig hurtig, i de fleste tilfeller gjøres en transaksjon på under to minutter, noe som generelt sett blir sett på som umiddelbare transaksjoner. Bitpanda regnes som en av de billigste i industrien når det gjelder denne typen umiddelbare transaksjoner.

Som en registrert Europeisk bedrift er Bitpanda underlagt EU sine lover og regler. Dette kan være en fordel når det gjelder hvilke rettigheter du har som kunde, men det betyr også at du må gjennom en påtrengende KYC/AML prosess når du bruker tjenesten.

bitpanda-1

Sikkerhet og rykte

Bitpanda, som tidligere gikk under navnet Coinimal, eies av det Østerrikske selskapet Coinimal GmbH. Selskapet opererer under en Payment Services Directive 2 (PSD2) lisens. Dette er en lisens som gir BitPanda tillatelse til å tilby betalingstjenester gjennom hele EU området.

Selskapet er regnet for å være et sikkert sted å bruke til transaksjoner. De sikrer pengene til brukerne med kryptering og ved at mye av verdiene blir lagret i lommebøker som ikke er tilkoblet internett slik at tapene begrenses i tilfelle bedriften skulle bli hacket. Bedriften har så langt aldri blitt hacket, og tilbyr mange sikkerhetsforanstaltninger for å holde pengene til kundene sine trygge. Dette inkluderer også to-faktor autentisering. Som en Østerriksk bedrift er Bitpanda underlagt lovene og reglene til Østerrike og EU. Dette betyr at den er nødt til å følge strenge regler på en mengde områder, inkludert hvordan den forvalter verdiene til kundene sine.

Det har vært få klager på Bitpanda siden de åpnet dørene i 2014. De har også en betryggende god rangering på TrustPilot og mange andre nettsider med mye positiv tilbakemelding, men man finner fortsatt noen tilfeller der brukere klager over at pengene deres har forsvunnet eller har blitt frosset av BitPanda. I utgangspunktet ville man tenke seg at dette bare vil kunne skje i spesielle saker der det forekommer seriøse ulovligheter, men dersom man faktisk tar seg tid til å lese gjennom BitPanda sine vilkår og betingelser, særlig “4 BITPANDA CLIENT ACCOUNT” ser man at her skal det teoretisk sett ikke så mye til før Bitpanda har en selvoppnevnt rett til å holde på pengene dine.

Overtredelsene som står oppnevnt inkluderer ting som varierer fra å ha mer enn en konto, være involvert i pornografi, til å være involvert i “multi level marketing eller andre høyrisiko-forretninger som på noen som helst måte kan være negativ for kunder”, så Tupperware-selgere bør kanskje tenke seg om to ganger før de investerer her?

Mest sannsynlig er disse strenge reglene et resultat av at Bitpanda ønsker å sikre seg slik at de vil være i stand til å overholde ethvert krav fra myndighetene uten å risikere å bryte sine avtaler med brukerne, og som en vanlig nordmann uten noe å skjule er sjansene små for at du kommer til å ha problemer med dette. I praksis er dette likevel i strid med med hovedtanken bak kryptovaluta som jo er å gi kontrollen på pengene tilbake til dem som faktisk eier dem, og ikke gi myndigheter, banker og lignende fritt spillerom med den rettmessige eiendommen til privatpersoner. I tillegg kan man jo lure på hvem som til syvende og sist drar fordel av midler som blir frosset, når de blir frigjort og til hvem.

Brukervennlighet

bitpanda-platform

Mobil-appen til Bitpanda gjør det veldig enkelt og praktisk å handle med kryptovaluta hvor enn man er, og siden Bitpanda generelt sett er en veldig enkel og brukervennlig tjeneste har man omtrent like god tilgang til tjenester og funksjonaliteter gjennom appen som man har på nettsiden. Du kan finne ut mer om Bitpanda appen her.

Bitpanda gjør det også lettvint og gjennomsiktig å vite hvor mye man må betale. Gebyrene er enkle og klare, og de inkluderes i transaksjonene slik at man vet akkurat hvor mye man kommer til å betale eller få utbetalt.

Man har tilgang til hele 25 kryptovalutaer kryptovalutaer når man handler på Bitpanda. Dette er mer enn man får tilgang til på mange andre krypto-børser. Dette gjør det veldig mye enklere for nybegynnere siden de slipper å stresse med andre krypto-børser dersom de vil investere i noen av de litt mindre kjente kryptovalutaene.

Kjøp via fiat valuta er fullt mulig på Bitpanda, og de har også gjort det lett for brukerne sine med mange forskjellige betalingsmetoder. Disse inkluderer kredittkort, NETELLER, Skrill, SOFORT-Transfer, GIROPAY, bankoverføring og Amazon kuponger. Bitpanda har introdusert et spare-konsept som hjelper deg med å bygge en kryptovaluta-portefølje litt etter litt over tid. Med SWAP funksjonen gjør Bitpanda det veldig lett å veksle en type kryptovaluta med en annen type kryptovaluta på få minutter.

Bitpanda-swap

Priser og Gebyrer

Bitpanda har en enkel og grei grei måte å ta betalt på. De krever 1.49% for kjøp og 1.29% for salg. Dette gebyret er allerede inkludert i prisen du blir gitt når du kjøper eller selger valuta, slik at det du ser er det du får.

Bitpanda tar seg ikke betalt for innskudd, og du kan også ta ut penger uten gebyrer for eksempel via SEPA overføring, i noen tilfeller kan det fortsatt hende at banken din vil legge på gebyrer fra sin side, særlig dersom transaksjonen også innebærer veksling av fiat valuta, som kanskje vil være situasjonen for mange nordmenn.

Støttede Valutaer

For øyeblikket støtter Bitpanda Bitcoin, Ethereum, Ripple, Pantos, Bitcoin Cash, IOTA, Litecoin, Komodo, EOS, Dash, OmiseGO, Augur, Stellar, 0x, NEM, ZCash, Tezos, Cardano, NEO, Ethereum Classic, Chainlink, Waves, Lisk, Tether og USD Coin. Foruten å kjøpe kryptovaluta med annen kryptovaluta kan du også ganske enkelt kjøpe kryptovaluta med fiat valuta på Bitpanda. Du kan kjøpe kryptovaluta med amerikanske dollar (USD), Euro (EUR) Britiske pund (GBP) eller Sveitsiske franc (CHF).

Brukere og Likviditet

Med rundt en million brukere som bruker Bitpanda, og den er regnet som en av de viktigste og mest seriøse krypto-børsene i Europa. Når det er sagt så er det faktisk Bitpanda selv som tar seg av likviditeten. Det er de som kjøper og selger. Det er slik de greier å oppnå veldig hurtige transaksjoner. Dette betyr i praksis at du ikke er avhengig av andre brukere på børsen som vil kjøpe kryptovalutaen din.

Giring og Marginhandel

Bitpanda er ikke egentlig en trading plattform, men fungerer mer som en tjeneste du kan bruke for hurtig veksling av kryptovaluta eller kjøp og salg av krypto valuta for fiat valuta. Tjenesten inkluderer derfor ingen muligheter for giring og marginhandel.

 

Name
Email
Review Title
Rating
Review Content
Liker du tjenesten Coinweb tilbyr?

Donasjoner kan sendes til følgende adresser:

1AdiRqNmDszWVLcLyYSJjY1YQawvuNqxKN
0x49623cb417a2628778f230a0b65c433419c2db0d