Bitcoin logo
Bitcoin
$26543.00
btc
-2.04%
Bitcoin logo
Ethereum
$1584.85
eth
-2.24%
Bitcoin logo
XRP
$0.51
xrp
-2.31%
Bitcoin logo
Bitcoin Cash
$205.97
bch
-4.12%
Bitcoin logo
Cardano
$0.24
ada
-3.05%
Bitcoin logo
Litecoin
$64.32
ltc
-0.64%
bitcoin marginalhandel
Bitcoin btc
3 min
Sist redigert: 13. januar, 2023

Innføring til Bitcoin giring og marginalhandel

User avatar
Shawn Munir

Kjært barn har mange navn og du finner gearing omtalt som giring, marginhandel, aksjekreditt eller leverage. Kort fortalt er gearing å investere lånte penger.

Det er flere aktører som tilbyr giring med kryptovaluta. Her må man være obs på at det er en ekstrem risiko forbunnet med dette.

Hva er gearing (giring)?

Å gire en investering vil si å låne penger av meglerhuset ditt for å kunne investere et større beløp en du har tilgjengelig. Ved å ta opp kreditt vil du, selv med en relativt beskjeden egenkapital investere store beløp og få tilsvarende stor avkastning når du treffer. Vi oppgir gearingen som et forholdstall som f.eks. (1:10).

Har du 1000kr i egenkapital og investerer dem i en altcoin som er vedt 100kr med en gearing på (1:10) investerer du 10 000kr. Hvis aksjekursen stiger 10% fra 100 til 110kr hadde du tjent (10*10) 100kr, men siden du benyttet deg av marginalhandel og kunne kjøpe ti ganger flere aksje A tjener du i stedet (10*100) 1000kr.

Det er lett å se hvordan gearing kan virke forlokkende for mange. Den alminnelige mannen i gata sitter som regel ikke på mye egenkapital som kan investeres. Da er ofte giring den eneste måten man kan tjene de virkelig store beløpene på. Noen nettmeglere tilbyr giring helt opp til (1:400)! Da kan du gjøre investeringer med 40 000kr selv med kun 100kr i egenkapital. For kryptovaluta vil ikke dette anbefales.

Risiko ved marginhandel og gearing

Som de fleste av oss vet går avkastning og risiko hånd i hånd. Marginalhandel gir akselerert profitt når du treffer, men det gir også tilsvarende akselerert tap når markedet går feil vei.

Ser vi på eksempelet over, men lar kryptokursen synke med kun 10% til 90kr har du plutselig tapt hele beløpet du investerte. Hvis aksjekursen synker mer ender du opp med å skylde mer penger enn den opprinnelige investeringen.

Det er altså betydelig risiko knyttet til høy giring og man bør være svært bevisst på hvilke valg man tar før man begir seg ut på marginhandel.

Mange av nettmeglerne vil ikke stille deg ansvarlig for et større beløp enn hva som står på investeringskontoen din hos gitt nettmegler. Dette kan altså være med å sikre deg mot ukontrollerte tap når du handler med giring. Hvis du når grensene hvor tapet er likt kapitalen du har tilgjengelig vil som regel posisjonen du har avsluttes umiddelbart og tapet vil realiseres.

Hvor kan jeg handle på marginer?

Det finnes flere solide nettmeglere som tilbyr giring for kryptovaluta. Under lister vi opp et par av dem. Alle aktørene som nevnes her er solide, trygge selskaper som er strengt regulert og hvor investeringene dine er helt trygge.

NB! Selv om å låne penger for å kjøpe krypto i høyere volum kan høres lønnsomt ut, så pass på. Ikke ta opp forbrukslån eller andre lån utover hva investeringsplattformene tilbyr.

Binance

Binance er den mest populære trading plattformen for marginhandel, samt har høyest likvitet.

Binance Futures investorer handle med opptil 125x margin og velge hvilken som helst innflytelse fra 125:1 til 1:1 for BTC/USDT-kontrakter.

Hos Binance kan finner du mer enn 100+ populære kryptovaluta par.

Link: binance.com

Kucoin

Kucoin er en kryptovalutabørs som tilbyr marginhandel på et utvalg digitale eiendeler. Kucoin tilbyr alle de mest populære kryptovaluta parene og har mer enn 60+ ulike kryptovaluta. Kucoin er ikke anbefalt kryptobørs å handle på for folk fra US.

Link: kucoin.com

Bitfinex

Bitfinex er en av de mest likvide kryptoplattformene i verden og lar sine brukere trade noen av de mest populære kryptovaluta parene. Eksempler er Bitcoin, Ethereum, Ripple, Bitcoin Cash, Litecoin, EOS, Iota, Ethereum Classic, NEO, Zcash, Dash + mange fler.

Hos Bitfinex kan du gire opp til 3,3x gjennom et peer-to-peer finansieringsmarked.

Link: bitfinex.com

eToro

En litt uvanlig nettmegler som har blitt utrolig populær. Den baserer seg på en sosial plattform hvor brukerne kan se hvilke handler alle andre gjør. Du kan til og med sette innstillingene dine til å automatisk kopiere brukerne med best avkastning. Det diskuteres lidenskapelig rundt fagfeltet og det er mye å lære her.

Etoro tilbyr trading med følgende kryptovaluta: BCH, BTC, DASH, ETC, ETH, LTC, XRP og 35+ andre.

Link: etoro.com

Plus500

En av Europas desidert største nettmeglere. Har du en en Plus500 konto kan du handle CFDer på underliggende finansielle instrumenter som Forex, ETF-er, opsjoner, råvarer, valuta, aksjer og fond. De gir deg en giring på opptil 1:30.

Plus500 har en velutviklet tradingplattform for nettleser, desktop og smarttelefoner. De tilbyr giring og et bredt utvalg av handelsmuligheter og analyseverktøy.

Plus500 tilbyr trading med følgende kryptovaluta: Ethereum, Bitcoin, Litecoin, Stellar, Bitcoin Cash, Cardano, NEO, EOS, IOTA, Solana, VeChain, Polygon, Axie Infinitym, Polkadot, Uniswap, Filecoin, Chainlink.

Link: Plus500.no

80.6% av private investeringskontoer taper penger ved å handle CFDer med denne leverandøren.

 

Liker du tjenesten Coinweb tilbyr?

Donasjoner kan sendes til følgende adresser:

1AdiRqNmDszWVLcLyYSJjY1YQawvuNqxKN
0x49623cb417a2628778f230a0b65c433419c2db0d